Sport

Komentari 27

Svjetski prvak u motociklizmu u srijedu položio vozački ispit!

Svjetski prvak u motociklizmu u srijedu položio vozački ispit!

Unatoč popriličnom iskustvu i vještini stečenima jurenjem od malih nogu na dvama kotačima, Lorenzo će se u prometu na motociklu morati ponašati kao svi početnici

Jorge Lorenzo, svjetski motociklistički prvak u MotoGP klasi iz 2010. godine, dva je mjeseca prije svog 25. rođendana položio vozački ispit za A-klasu, odnosno za upravljanje - motociklom...

Odsad i Yamahin vozač može slobodno upravljati motociklom javnim prometnicama. Ispit je položio pod instruktorom Javijem Vallejom, koji mu je i uručio vozačku dozvolu, a o svom se postignuću brže-bolje pohvalio na Facebook-stranici:

"Ej, ljudi. Položio sam vozački ispit!"

Unatoč njegovu popriličnom iskustvu i vještini stečenima jurenjem od malih nogu na dvama kotačima, Lorenzo će se u prometu na motociklu morati ponašati kao i svaki drugi početnik. To znači da u prve dvije godine posjedovanja vozačke dozvole ne smije voziti motocikl jači od 48 konjskih snaga.

Riječ je o vozilu snage desetak puta slabije od motocikla izvanserijske proizvodnje koji Španjolac vozi u Svjetskom prvenstvu.

Najčitaniji članci