Obavijesti

Sport

Komentari 3

Taekwondoaši u borbi za Rio: L. Zaninović srebrna u Koreji

Taekwondoaši u borbi za Rio: L. Zaninović srebrna u Koreji
3

Hrvatski taekwondoaški reprezentativci nastupili su na jakom turniru iz serije G2 "Korea Open" održanom u gradu Gyeongjuu. Lucija Zaninović osvojila je 2. mjesto...

VIDEO

Nakon tri dana natjecanja i uglavnom poraza hrvatskih reprezentativaca na G2 turniru u Koreji, Splićanka Lucija Zaninović uspjela je doći do srebrne medalje. Za to joj je bilo potrebno čak pet kola jer su se u njenoj kategoriji do 49 kilograma pojavile 53 sportašice.

Lucija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Kazahstanku Anargul 13-1, u trećem domaću natjecateljicu 8-2, a u četvrtfinalu Tajvanku Sun Hue Ning 10-1. U polufinalu je slavila tek na zlatni bod protiv još jedne reprezentativke Koreje da bi finale izgubila rezultatom 4-0, pogađate, opet od Korejke.

Od 53 djevojke u Lucijinoj kategoriji čak su 23 bile iz Koreje, a imena domaćih cura napisana su na njihovom jeziku tako da ih je nemoguće pročitati. Članica splitskog Marjana tako je osvojila novih 14 bodova u lovu na Rio 2016. i sada zauzima drugo mjesto u olimpijskom poretku sa 172 boda.

Jarloni zapeo u četvrtfinalu, ostali u drugom kolu

Od ostalih Hrvata, najbliže medalji bio je Kninjanin Stipe Jarloni kojemu je u kategoriji do 58 kilograma bilo čak 97 protivnika. U prvom je kolu bio slobodan, u drugom svladao Leala iz Venezuele 9-6, u trećem Korejca Gim-Sanga Baeka 18-7, a u četvrtom reprezentativca Vijetnama Nguyena 7-4.

U borbi za medalju u četvrtfinalu Stipe je izgubio od Iranca Farzana Ashourzedaha s čak 19-2.

Prvog dana natjecanja Marina Sumić je slavila protiv Korejke Jeon-Seson Yeong 13-0 da bi u drugom kolu izgubila od pobjednice turnira 5-9. Do 57 kilograma nastupila je Martina Zubčić upisavši jednu pobjedu protiv Vijetnamke Nguyen 14-2 i poraz od brončane Tajlanđanke Rangsiye Nisaisom na zlatni bod.

Teškaš Vedran Golec se u prvom kolu nije borio jer se Indijac Shankar nije pojavio, dok je u drugom kolu zaustavljen još jednom nakon Kine i Grand Prixa od Talijana Leonarda Basilea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta