Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tafra: Nikad neću zaboraviti pobjedu protiv Hajduka ‘99.

Tafra: Nikad neću zaboraviti pobjedu protiv Hajduka ‘99.
4

Legendarni golman Rijeke Đoni Tafra najradije pamti pobjedu na Poljudu 3-1. Na toj je utakmici bio fenomenalan, nemoćnom Hajduku obranio je i penal. Kruna karijere

VIDEO

To mi je najslađa pobjeda u karijeri. Doista smo igrali odlično. Utakmica nije ni počela, a ja sam već imao tri intervencije. Nakon što sam obranio penal Ercegu u ranoj fazi utakmice, znao sam da ćemo pobijediti, rekao je Đoni Tafra, golman Rijeke koji je u HNL-u za klub s Kantride nastupio 134 puta. 

Rijeka je, dok je on igrao, bila jedan od najboljih hrvatskih klubova, a Tafra kaže kako se još rado sjeti utakmica protiv Celte.

- U Vigu smo igrali 0-0, a onda nam je na Kantridi Goran Đorović zabio u drugom produžetku - dodao je. 

Tafra je bio apsolutni junak obje utakmice, a riječki golman do kraja je držao svoju momčad na pragu plasmana u drugo kolo ondašnjega Kupa Uefe. Iako je igrao europske utakmice, na pitanje tko je najbolji napadač protiv kojeg je igrao, ispalio je:

- Davor Šuker! On je bio jedan od najboljih napadača svih vremena, ali tad je bilo još odličnih centarfora u hrvatskoj ligi. Dobro pamtim i ostale Dinamove napadače, poput Marka Viduke ili Igora Cvitanovića - dodao je Tafra. 

Sadašnji je trener županijskog niželigaša Lokomotive iz Rijeke.

- Ostao sam u nogometu kao trener. Sjedio sam na klupi u Ogulinu, Crikvenici, trenirao juniore Rijeke i evo me sad u Lokomotivi - rekao je Tafra. 

Tijekom karijere orijentirao se samo na nogomet, tako da se uz njegovo ime nisu vezali nikakvi skandali.

- Nisam takav tip. Jednostavno sam se trudio braniti što sam bolje mogao i nisu me zanimale takve stvari - zaključio je bivši golman. 

Na poznatoj društvenoj mreži Facebooku ima vlastitu navijačku grupu.

- Ozbiljno? Nisam znao - zaključio je.

Grupa ‘Đoni Tafra’ na ‘fejsu’ ima 250 članova

Na popularnoj društvenoj mreži Facebooku postoji grupa posvećena njemu, a zove se “Đoni Tafra”. Učlanjeno je 250 korisnika, a on nije znao da uopće postoji.

- Ne koristim se Facebookom, pa ne znam za nju, ali eto, drago mi je da me se mladi ljudi još sjećaju - komentirao je bivši golman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti