Sport

Komentari 3

Taichi Hara potpisao za Alaves

Taichi Hara potpisao za Alaves

Govorilo se kako je za njega zainteresiran zagrebački Dinamo, ali sad već bivši napadač Istre 1961 pridružio se Deportivu iz Alavesa, klubu s kojim Puljani usko surađuju

Proljetnu sezonu HNL-a svakako je obilježio Taichi Hara (22), do prije par mjeseci i onim zagriženijim nogometnim fanovima poprilična enigma, ali u četiri se mjeseca odlično predstavio hrvatskoj javnosti, a očito i 'gazdama' Istre 1961 koji su ga 'povukli' u redove Deportivo Alavesa!

Pokazao se kao veliko pojačanje u redovima Puljana, a zaintrigirao je i aktualnog hrvatskog prvaka te se spominjalo da bi mogao u redove zagrebačkog Dinama, ali to se na kraju nije dogodilo. U Alavesu će se za minutažu boriti s Joseluom (31), Lucasom Perezom (32) i Johnom Guidettijem (29).

Istra i Lokomotiva sastali se u zaostalom 16. kolu HT Prve lige

Prema Transfermarktu mu je tržišna vrijednost 1,2 milijuna eura, a prošle je sezone zabio osam golova i tri puta asistirao u 18 utakmica za Istru 1961. Riječ je o pravom centarforu uz visinu od 190 cm što je atipično za jednog Japanca, ali zato ima japansku brzinu. Izuzetno je pokretan za tu visinu, voli loptu i izvlači se često po nju u dubinu, no najveći forte mu je šesnaesterac gdje je apsolutni vladar, osobito u skoku. A sad ćemo vidjeti što može u La ligi.