Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Hebo te led, taj Angolac nam i pleše ples afričkih plemena...'

'Hebo te led, taj Angolac nam i pleše ples afričkih plemena...'

Budući da je jako sramežljiv, uvijek kaže da ne snimamo pa nemamo snimku plesa. Je li itko probao s njim zaplesati? Samo jedan, ali nije išlo, priča Ante Kuduz, koji u Bukureštu igra s najboljim angolskim igračem Romeom Hebom

VIDEO

Nakon Japana pušemo i na hladno, ali protiv Angole (18:00, RTL) ipak nećemo strahovati. Makar, kaže naš Marino Marić, sad je i ona opasna. Država u kojoj je ženski rukomet i dalje ispred muškog koji se diže, no uvjeti im standardno, kao uglavnom nikome ispod afričkog sjevera, ne daju da to ide tako brzo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rukometaši za Petrinju 03:03

Peti se put prikazuju svijetu, najviše i dalje što su uspjeli, bilo je 20. mjesto 2005., no prije dvije godine čak su postali hit pobijedivši na otvaranju Katar, viceprvaka svijeta iz 2015. Gubili su zadnjih pola minute i u mirakuloznoj završnici s dva gola osjetili kako je to kratko biti i senzacija. Na kraju su dobili i Japan, Japan koji nam je napravio to što nam je napravio i što ćemo danas barem malo zaboraviti.

Kataru, uz novog izbornika klupi Adelina Costu Pereiru, nisu isto ponovli u Egiptu premda su bili sasvim korektni. Teže da sve to izgleda zabavnije i atraktivnije, naslonjeni su na Portugal, kaže Nenad Šoštarić da su motorički i antropometrijski savršenstvo, a u tom savršenstvu mogućnostima nešto više od drugih odskače Rome Hebo, mozak ekipe i jedan od dvojice koji igra u Europi, u bukureštanskom Dinamu s našim Antom Kuduzom.

- On se još uvijek privikava i na europski rukomet i na momčad. Individualac je, ima fintu, nešto poput Narcissea nekada. Cimne te desno, pa lijevo i opet prođe na svoju jaču desnu stranu. Može proći skoro svakoga, skočan je, a taj kad skoči, puca s trećeg kata. Sada mu se i otvorio prostor kod nas u klubu s obzirom da se ozlijedio Stefan Vujić - opisao nam je Osječanin, koji je ostao tek na širem našem popisu unatoč dobrim argumentima, svog angolskog suigrača koji je protiv Katara ostao na 0/4.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Qatar v Angola

- Izvan terena jako je sramežljiv lik, mislim da u životu nisam vidio nekog sramežljivijeg. Neće se gurati, baš je onako šutljiv, ali jako drag.

Ali, dogodi se i njemu da se prepusti...

- Poslije utakmice otpleše one tradicionalne afričke plesove iz plemena. Samo, dokaz koliko je sramežljiv, uvijek kaže da ne snimamo pa nemamo snimku, haha. Je li itko probao s njim zaplesati? Jedan domaći Rumunj, ali nije išlo.

Njegovo prezime budi i neke asocijacije...

- Da, nametnuli smo Jakov Vranković, Vujić i ja, uz objašnjenje što znači, Hebo te led, hahaha.

Dosta o Hebu jer imaju i čovjeka zanimljive pojave i teškog prezimena na golu Giovanyja Muachissenguea, koji je namučio Katarane u prvom poluvremenu, zajedno sa zanimljivim ljevakom Pestanom. Igramo prvi put, valjda možemo napisati da danas apaurini neće trebati... Rijetko su kada, uz poneke izuzetke poput Tunisa, trebali protiv Afrikanaca s kojima imamo 12-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje