Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Taj gol je bio težak udarac, ali imali smo više snage i kvalitete'

'Taj gol je bio težak udarac, ali imali smo više snage i kvalitete'

Čestitke momčadi na zasluženom plasmanu u sljedeću rundu. Teška utakmica, Cluj je dobra momčad. Općenito u tome segmentu igre, imali su milijun centaršuteva...

VIDEO

Nakon dugih 120 minuta i lutrije jedanaesteraca Dinamo se progurao u 3. pretkolo Lige prvaka

Bio je to susret u kojem je Dinamo vodio dvaput, a i od 51. minute igrao s igračem manje nakon što je Catherine napravio penal i dobio crveni karton. Činilo se da se hrvatski prvak ipak izvukao, a onda je Hrvat Debeljuh u 93. minuti pogodio za 2-2 i produžetke. 

- Čestitke momčadi na zasluženom plasmanu u sljedeću rundu. Teška utakmica, Cluj je dobra momčad. Općenito u tome segmentu igre, imali su milijun centaršuteva. Imaju jako agresivan skok i dobre skakače. Mi smo dobro odolijevali, nažalost isključenjem se doveli u tešku poziciju. Iako ni tada nisam sumnjao da nećemo doći u šansu utakmicu dobiti u regularnom dijelu poslije i u produžetku - rekao je nakon utakmice trener Zoran Mamić.

Dinamo je uspio preživjeti produžetke u kojima su čak mogli i do pobjede. Kastrati i Stojanović su promašili dobre šanse, a onda se otišlo u dramu jedanaesteraca. 

 - Vjerovao sam da ćemo naći prostora za naše brze igrače i bilo je prostora. Zabili smo drugi gol, mogli i treći... Primili gol u šokantnom vremenu nakon 90 minuta što je veliki psihološki udarac i emotivni. Podignuli smo ekipu. Vjerovali smo svi skupa da možemo izdržati tih 30 minuta i možda zabiti gol. Bili smo u situaciji da imamo poluprilike, nismo im dopustili šanse. Napadali su, ali bez šansi. U penalima možda malo više koncentracije i malo više snage kod nas. I kvalitete. Presretan sam što smo se plasirali u sljedeće kolo - rekao je Mamić. 

Pobjeda je tu, ali previše pogrešaka je bilo u redovima Dinama. Dominik Livaković je prvo obranio penal, a onda i bio krivac za drugi gol. Isključenje francuskog stopera je poremetilo koncepciju igru pa je dolazilo do pogrešaka i propusta u zadnjoj liniji, a nakon jednog je Cluj i došao do 2-2. 

Pula: NK Istra 1961 i GNK Dinamo odigrali utakmicu 35. kola Prve HNL

Livaković je možda bio krivac kod prvog gola, ali čovjek je toliko puta spasio Dinamo da mu se ne može ništa prigovoriti. I naravno. Nakon penala u 51. minuti, jedan je obranio i u raspucavanju, a taj je bio užasno važan. Rumunji su imali meč loptu i priliku za pobjedu, ali Livi je još jednom postao heroj svog kluba...

I što sada? Nema previše odmora, Dinamo već za tjedan dana igra 3. pretkolo. A potencijalni protivnici su dobro poznati Molde,  Midtjylland, Ferencvaroš, Omonia i Dinamo iz Bresta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića