Obavijesti

Sport

Komentari 11

Tajna Borne Ćorića: Popravio je tenis kratko trenirajući boks

Tajna Borne Ćorića: Popravio je tenis kratko trenirajući boks
1

Pitala sam ga zašto stavlja bocu vode ispred svoje klupe, no nije mi htio objasniti. Rekao mi je da je to suviše komplicirana tema, rekla je Željka Ćorić, majka tenisača

VIDEO

Borna je trenirao i kod kuće. Lopticom je nabijao u stakleni regal, no nikad ga nije razbio. Srećom, ni susjedi se nisu bunili, kazala je Željka Ćorić, Bornina majka.

Eto, naš je mladi tenisač i u slobodno vrijeme bio ‘opsjednut’ tenisom.

- Supruga i mene iznenadilo je koliko je Borna sazrio u posljednjih godinu dana. Ne mislim pritom samo na tenis nego i u životu. Ponosna sam na njega, jako je teško radio da bi bio gdje je sad, rekla je Željka Ćorić. 

Tek mu je 17, a već je srušio jedan hrvatski rekord. Najmlađi je naš tenisač koji je pobijedio tako visoko rangiranog tenisača. Poljak Jerzy Janowicz je 21. igrač svijeta.

- Meč sam gledala sama. Ne volim kad netko sa strane komentira ili me nešto pita. Bila sam jako nervozna, ali i veoma sretna kad je pobijedio - istaknula je mama Željka.

S Bornom je prošla sve, od prvih treninga do prvih naslova. Kaže da joj je bilo lako, da je Borna od malih nogu imao cilj.

- Kad god bih ga probudila u pola sedam da se spremi za trening, za manje od jedne minute bio je na nogama. Za tenis mu ništa nije bilo teško napraviti - kaže gospođa Ćorić.

Borna jako voli i boks, jedan od uzora mu je Mike Tyson. Neko je vrijeme kratko i trenirao tu plemenitu vještinu da bi popravio neke segmente tenisa. Tome svjedoči vreća za boks na balkonu obiteljskog stana.

- Znala sam da će se baviti samo tenisom. Uvijek je govorio da je tenis njegova ljubav. Predan mu je i visoko je postavio ljestvicu očekivanja - istaknula je Bornina majka.

Tenis je počeo igrati zbog oca Damira, rekreativnog tenisača. Dok je on prebacivao loptice preko mreže, sina je upisao u tenisku grupu na terenu do svojeg.

- Počeo je trenirati i zbog starije sestre Brune. Brzo je zavolio sport, nismo ga uopće trebali tjerati. Nasreću, odmah je izabrao sport koji mu leži i nikad nije poželio odustati - kaže mama koja se jako zainteresirala za sinovo praznovjerje kad je u američkim medijima pročitala da Borna, poput Rafaela Nadala, stavlja bocu vode ispred klupe.

- Pitala sam ga za to, no rekao je da mu je prekomplicirano to objasniti - nasmijala se Bornina majka.

Borna ide u treći razred privatne ekonomske školu “Benedikt Kotruljević”. I u školi je dobar premda je često na putu zbog turnira.

- Obrazovanje je važno. Kad ne može na nastavu, preko Skypea komunicira s mentoricom kako bi ostao u toku s gradivom - kaže mama Željka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige