Obavijesti

Sport

Komentari 49

Tako je govorio Mamić o Niki: Bio mu najbolji, sad ni prijatelj

Tako je govorio Mamić o Niki: Bio mu najbolji, sad ni prijatelj
1

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, čini se, nije htio svirati po Mamićevim notama. No sa Zdravkom se nikad ne zna, možda je sve samo spin...

VIDEO

Je li po srijedi samo Mamićev spin ili je doista poludio zbog toga što Arijan Ademi igra za Makedoniju, a ne za Hrvatsku, to zna samo on. Odnosi, čini se, više nisu dobri, ljubav ne cvjeta. To se obično dogodi kad netko ne želi svirati po vašim notama. Kovač nije odgovarao na prozivke.

Prije točno godinu dana Zdravko Mamić bio je najveći odvjetnik Nike Kovača. Kad je većina javnosti nakon SP-a bila protiv izbornika, on je bio kontra svih. Sad je odjednom kritičar.

- On nastavlja svoj posao uz moju podršku i podršku izvršnog odbora. Takvog smo izbornika htjeli, takvog smo i dobili - govorio je potpredsjednik HNS-a prije godinu dana.

Doduše, i tad je rekao kako je mislio da su prijatelji, ali da se otkad je izbornik nisu vidjeli niti jedne sekunde. Pohvale su se nastavile i nekoliko mjeseci poslije, dan prije utakmice s Italijom u Milanu u studenome.

- Sad sam siguran da je odabir Kovača za izbornika najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi. Vidi se da njegovi postulati, red, rad i disciplina, bez privilegija prema bilo kome, donose rezultate - hvalio je na sva zvona Mamić izbornika, kojega je prije dva dana žestoko “oprao”.

Poručio je Kovaču kako više nema njegovu podršku, kako više nisu prijatelji, da ga zove samo kad ga nešto treba. Drugi je to put u zadnjih godinu i pol dana da se obrušio na Niku.

- On je moralan, a ja koji sam tu zajedno s vama ne valjam? A Niki je naša reprezentacija dala mnogo više nego on njoj. Istina da je mnogo, ali naš mu je nogomet omogućio da zaradi milijune. Ma da ga je zvala Hertha ili Salzburg, nikad ne bi došao u Hrvatsku. Uostalom, i živi u Salzburgu, a ne ovdje s nama u ‘boraniji’ - govorio je u veljači 2014. Mamić.

Izjave Zdravka Mamića o Niki Kovaču:

  • “Da ga je na klupu zvala Hertha, ne bi ni došao k nama” (20. veljače 2014.)
  • “Niko nastavlja svoj izbornički posao uz moju veliku podršku” (29. lipnja 2014.)
  • “On nas vodi na vrh, a Eduardo da Silva će ga teško napasti” (29. lipnja 2014.)
  • “Njegov je odabir ono najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi” (15. studenoga 2014.)
  • “Mene je Kovač razočarao, on sad više nema moju podršku” (28. lipnja 2015.)
  • “On više nije moj prijatelj, zove me samo kad mu nešto trebam” (28. lipnja 2015.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"