Obavijesti

Sport

Komentari 21

Hrvat i Srbin izbacili Bešiktaš: Mitrović i Tošić fulali su penale

Hrvat i Srbin izbacili Bešiktaš: Mitrović i Tošić fulali su penale
1

Nogometaši Lyona pobijedili su Bešiktaš nakon 120 minuta i penala, a tragičar je bio naš Matej Mitrović. Penali su došli čak do osme serije i naš reprezentativac je, nažalost, promašio svoj za prolaz Lyona

VIDEO

Najzanimljivija utakmica, uz naš prijenos uživo Manchester Uniteda i Anderlechta, bila je između Bešiktaša i Lyona. Francuski predstavnik slavio je samo 2-1 u prvom susretu i stoga je ostavio sve karte otvorene za prolaz u polufinale Europske lige u uzvratnoj utakmici u Turskoj. Na kraju je uspio slaviti i to nakon drame penala. Tragičar je, nažalost, bio naš Matej Mitrović. Ili junak golman Lyona Anthony Lopes, koji je prvo skinuo penal Dušku Tošiću, a onda i Mitroviću.

Loše je krenulo po goste. Talisca se sjajno snašao na rubu kaznenog prostora i Bešiktaš je poveo 1-0 u 27. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, samo sedam minuta kasnije, Alexandre Lacazette odigrava sjajan dupli pas s Gonalnosom, izbija sam pred golmana i kulerskom završnicom matira golmana Bešiktaša Fabricija. Sjajan gol klasnog Francuza. Zabio je svoj 31. gol u 40 utakmica ove sezone.

Napadač Lyona je imao sjajnu prigodu možda i riješiti susret već u 41. minuti. Odlično je pucao, ali nije imao sreće i lopta je odsjela na stativi.

No, onda je turski prvak ponovo poveo, a strijelac je opet bio Talisca. Brazilac je sjajno nadskočio Lyonovu obranu i glavom pospremio loptu u mrežu za 2-1.

Bešiktaš je, zatim, preživio ovaj napad samo nekoliko trenutaka prije kraja susreta.

Lyon je bio bolji gledajući ukupne prilike. Lacazette je prije odlaska u produžetke opet sjajno zaprijetio i nakon stative pogodio i prečku. Uh, kako je to bilo blizu.

Drama, drama, drama. Pobjednika nismo saznali niti nakon produžetaka i utakmica je otišla do penala. A kako su samo izvedeni... 12 prekrasnih penala izveli su nogometaši Bešiktaša i Lyona, kao da su znali da će se utakmica tako odlučivati pa su vježbali prije izlaska na travnjak.

U sedmoj seriji svoj penal je promašio Srbin Duško Tošić. Točnije, obranio mu je Anthony Lopes. Zatim je pucao Lyonov Christophe Jallet i nevjerojatno promašio cijeli gol!

Red je došao na našeg Mateja Mitrovića. Mladi stoper pucao je jako, ali nedovoljno blizu stative i Lopes je pročitao njegovu namjeru. Kod Lyona je savršen penal za kraj izveo Gonalnos i priči je bio kraj.

Dobivenu utakmicu izgubili su nogometaši Schalkea. Ajax je u prvom susretu slavio 2-0 i činilo se da će bez problema proći u polufinale. No, njemački predstavnik pokazao je od čega je satkan kada je nakon 90 minuta odveo susret u produžetke golovima Goretzke (53') i Burgstallera (56').

Priča po nizozemskog prvaka nije mogla biti gora. Taman prije produžetaka, Joel Veltman dobio je crveni karton. Ajax je cijele produžetke igrao s igračem manje, a kada je u 101. minuti Daniel Caligiuri zabio za 3-0 'rudara' činilo se da povratka nema.

No, Nick Viergever zabio je za 3-1 u 111. minuti, a konačnih 3-2 i veliko slavlje 'kopljanika' postavio je Amin Younes u 120.

Genk i Celta Vigo su remizirali 1-1 i tako je španjolski predstavnik nakon pobjede 3-2 u prvom susretu postao prvi polufinalist. Strijelci su bili Leandro Trossard (67') i Pione Sisto (63').

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje