Sport

Komentari 33

Talentirani Srbin u Rijeci: 'Uzor mi je Neuer, a ovdje sam došao jer Rijeka pravi dobre golmane'

Talentirani Srbin u Rijeci: 'Uzor mi je Neuer, a ovdje sam došao jer Rijeka pravi dobre golmane'

Bio sam napadač, a nogomet sam počeo igrati u svom selu Dvorane. Već sam bio u Rijeci i ovdje se osjećam kao kod kuće, rekao je mladi srpski golman Todorović

Aleksa Todorović (18) novi je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Todorović je u Rijeku stigao iz redova Trayala iz Kruševca koji se natjecao u srpskoj Trećoj ligi, ali talent mladog golmana nije prošao nezapaženo na Rujevici i između nekoliko ponuda Todorović je izabrao Rijeku.

POGLEDAJTE VIDEO: Solano u Rijeci

- Izabrao sam Rijeku jer već smo dugo vremena razgovarali s klubom i svidio mi se plan mog razvoja kojeg su mi predstavili. Naravno, savjetovao sam se s mnogim ljudima i nekako je sve vodilo prema odluci da dođem u Rijeku. Posjetio sam Rijeku već prije nekoliko mjeseci, vidio klub, kamp i grad. Sve mi se jako svidjelo i zato sam se na kraju odlučio doći - rekao je Aleksa Todorović za službenu stranicu Rijeke koji se priključio momčadi i trenira s prvom ekipom.

-  Zadovoljan sam svime u Rijeci, od uvjeta za trening, ljudi u klubu, suigrača, svi su me super prihvatili i baš se osjećam kao kod kuće iako sam tek kratko ovdje - rekao je Todorović koji je, poput mnogih nogometaša, svoj igračku karijeru počeo na poziciji napadača.

- Krenuo sam trenirati nogomet u šestoj godini u svom selu Dvorane, tako se ujedno zove i klub. Na početku sam bio napadač, nakon nekoliko godina sam prešao u malu školu nogometa OFK Knez Lazar. Zatim sam prešao u redove Trayala već u mlađim uzrasnim kategorijama. Bio sam na posudbi u Napretku, zatim se vratio u Traylu, izborio mjesto u prvoj ekipi i evo me u Rijeci.

Ugleda se na sjajnog golmana Bayerna.

- Uzor mi je Manuel Neuer zato što je on najkompletniji golman i prvi golman koji je počeo braniti modernim stilom.

Rijeka je proteklih godina iznjedrila niz kvalitetnih golmana.

- Jedan od razloga zašto sam odabrao Rijeku je taj jer sam vidio u proteklim godinama da su mnogi golmani iz Rijeke otišli u dobre klubove i napravili uspješne karijere. U Rijeci se odlično radi, što sam se i sam uvjerio sad na treninzima s trenerom golmana Gojkom Mrčelom čiji su treninzi jako dobri, korisni i zanimljivi. Moja očekivanja su da radim, treniram, napredujem i da se razvijam prema planu i dogovoru s klubom. Treniram s prvom ekipom, a bit ću na raspolaganju juniorskoj ekipi. Na meni je da radim, napredujem i kroz vrijeme pokušam izboriti svoje mjesto na golu prve ekipe što je moj cilj i želja - zaključio je Todorović.

Najčitaniji članci