Obavijesti

Sport

Komentari 0

Talijanski klubovi u ovoj sezoni su kraljevi europskih natjecanja

Talijanski klubovi u ovoj sezoni su kraljevi europskih natjecanja
7

Inter i Milan su izborili polufinale Lige prvaka, Roma i Juventus su ušli u polufinale Europske lige, a Fiorentina se probila među četiri najbolja kluba u Konferencijskoj ligi

VIDEO

Talijanski klubovi nastavljaju sa sjajnim rezultatima ove sezone u europskim kupovima. Čak pet klubova iz Serie A izborilo je plasman u polufinala Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige.

Od 12 polufinalista čak pet ih je iz Italije.

Inter i Milan su izborili polufinale Lige prvaka, Roma i Juventus su ušli u polufinale Europske lige, a Fiorentina se probila među četiri najbolja kluba u Konferencijskoj ligi.

Europa Conference League - Quarter Final - Second Leg - Fiorentina v Lech Poznan

Ove sezone Italija je imala još dva predstavnika u Europi. Napoli je ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Milana, dok je Lazio svoj europski put završio u osmini finala Konferencijske lige izgubivši od nizozemskog AZ Alkmaara.

Posljednji talijanski klub koji je osvojio neki od europskih kupova bila je Roma koja je lani osvojila prvo izdanje Konferencijske lige. Prije toga Inter je 2010. bio pobjednik Lige prvaka.

Dodajmo kako su posljednji put osvajači Lige prvaka i Europske lige bili iz iste zemlje 2019. kada je najprestižnije europsko natjecanja osvojio Liverpool, a Europsku ligu Chelsea.

Talijani će sigurno imati i predstavnika u finalu Lige prvaka jer Milan i Inter igraju međusobno. Juventus će u polufinalu Europske lige igrati protiv Seville, dok Romu očekuje Bayer Leverkusen. Fiorentina će finale Konferencijske lige tražiti preko Basela.

AC Milan v Internazionale - Coppa Italia - Semi Final - 1st Leg - Giuseppe Meazza

Nakon Italije najviše predstavnika u polufinalima imaju Englezi i Španjolci, po dva kluba. Manchester City i West Ham brane boje "otočana", dok su od Španjolca u poluzavršnici Real Madrid i Sevilla.

Po jednu momčad imaju Švicarska (Basel), Nizozemska (Az Alkmaar) i Njemačka (Bayer Leverkusen).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba