Obavijesti

Sport

Komentari 12

Stefan Šćepović: Tata je trpao Dinamu, a ja sam ih sad spasio

Stefan Šćepović: Tata je trpao Dinamu, a ja sam ih sad spasio
4

Znam da je Mamić izdašan, ali meni ništa treba, kaže Stefan Šćepović, igrač Bruggea, čiji je otac bio igrač Partizana. Samo sam radio svoj posao, kaže Stefan

VIDEO

Bio je listopad 1987. Pun Maksimir dočekao je beogradski Partizan. Marko Mlinarić i Haris Škoro bili su garancija pobjede ‘modrih’, no umjesto fešte, Zagreb je tu večer ispunila tuga. Navijači Dinama plačući su napuštali stadion, s jednim imenom na usnama.

- Eh, taj Slađan Šćepović. Uništio nas je...

Mali Stefan tad nije bio ni u planu. Dvadeset tri godine poslije, navijači Dinama opet su pripremali feštu, no ona je umalo imala tužan završetak. Umalo, no pojavio se Šćepović, prezime tako poznato 'dinamovcima'.

- Šćepović? Da nije nešto u rodu sa Slađanom, pitali su se navijači ‘modrih’ jutro nakon utakmice. Jest. Slađan je Stefanov otac.

- Tata je zabijao Dinamu, a ja sam to gledao na kasetama. Često im je kao napadač Partizana znao napakostiti, a ja sam im, evo, sad pomogao i spasio ih dodatne muke u posljednjoj utakmici. To sam saznao nakon susreta i pokazalo se kako je gol bio jako važan - rekao je Šćepović i dodao:

- Bili smo otpisani prije susreta u Solunu i svi su mislili da se uopće nećemo boriti, odnosno da će nas Grci lako dobiti.

Mladom napadaču belgijske momčadi Dinamo je draži od PAOK-a.

- Tu nemam nikakve dvojbe. Kakav PAOK? Volio bih da Zagrepčani prođu dalje. Bliži su mi od Solunjana. S ‘modrima’ smo odigrali dvije dobre utakmice i tad smo vidjeli koliko su dobra momčad.

Iako je zabio gol koji bi na kraju Dinamu mogao olakšati put za proljeće u Europi, Šćepović ne očekuje nikakvu nagradu.

- Samo sam radio svoj posao. Sretan sam zbog gola i ni o čemu drugom ne razmišljam sad. Iako čujem da je Zdravko Mamić izdašan čovjek, od njega ne očekujem nikakvu nagradu. Neka samo oni dobiju u posljednjem kolu i prođu - kaže Stefan i dodaje:

- Bolja su momčad i to bi morali potvrditi.

Krešić: Na Maksimiru ćemo igrati na pobjedu

Iako su ostali bez dva boda u 90. minuti, u Solunu poslije remija s Bruggeom nisu bili nimalo šokirani.

- Taj je gol dosta toga promijenio, ali mi smo se u svlačionici složili da je možda ovako i bolje. Da smo dobili, mogli bismo izgubiti u Zagrebu 1-0 i možda bi bilo opuštanja, a ovako sigurno nećemo biti dekoncentrirani - kaže Dario Krešić, golman PAOK-a, i dodaje:

- U Maksimiru nećemo igrati na bod, dolazimo pobijediti. 

Slađan Ščepović

Uništavao je Dinamo igrajući za Partizan. Njegov sin Stefan zabio je PAOK-u i razveselio “modre”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti