Sport

Komentari 0

Team menadžerica 'vatrenih' delegatkinja Uefe u velikom finalu: Bila mi je iznimna čast

Team menadžerica 'vatrenih' delegatkinja Uefe u velikom finalu: Bila mi je iznimna čast

Zahvalna sam Uefi što je prepoznala moj dosadašnji rad te Hrvatskom nogometnom savezu koji mi je uvijek bio velika podrška - od Šukera koji me predložio za tu funkciju do Kustića koji daje maksimalnu podršku

Team menadžerica hrvatske nogometne reprezentacije Iva Olivari, delegirana je za najvišu dužnosničku funkciju u finalu Europskog ženskog nogometnog prvenstva u kojem je Engleska svladala Njemačku 2-1. 

Olivari je u ulozi delegata kontrolirala i nadgledala sve aspekte organizacije utakmice, a istu dužnost obnašala je i 2020. godine na finalnoj utakmici Lige prvakinja.

- Zaista je bila iznimna čast biti delegatkinja na ovom velikom finalu. Zahvalna sam Uefi što je prepoznala moj dosadašnji rad te Hrvatskom nogometnom savezu koji mi je uvijek bio velika podrška - od predsjednika Šukera koji me svojedobno predložio za funkciju delegatkinje do predsjednika Kustića koji daje maksimalnu podršku djelatnicima saveza kako bi i izvan Hrvatske dobro predstavljali naš nogomet -  izjavila je Olivari za službene stranice HNS-a. 

Osim na finalnoj utakmici, Olivari je bila delegatkinja na tri utakmice grupne faze te na polufinalnoj utakmici između Engleske i Švedske.

Finale je bilo vrhunac izvanrednog Europskog prvenstva:

- Uefa i Engleski nogometni savez (FA) uložili su iznimno puno truda kako bi ovaj EURO bio najbolji u povijesti. Okolnosti za finale nisu mogle biti bolje - kultni stadion, pune tribine i dvije velike nogometne nacije - pa je samim time i odgovornost da sve prođe na najvišoj razini bila velika. Drago mi je što je s te organizacijske strane sve zaista bilo u najboljem redu, na čemu treba čestitati Uefi kao organizatoru te FA-u kao domaćinu. Imam priliku često biti na velikim natjecanjima s muškom reprezentacijom te slobodno mogu reći da je, organizacijski gledano, ovo finale bilo na razini muških europskih i svjetskih prvenstava što je novi dokaz da ženski nogomet velikim koracima ide naprijed - zaključila je Olivari.

Hrvatski nogomet je na finalu predstavljao i dr. Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije koji danas obavlja funkciju voditelja medicinskog odjela Uefe. Povjerenik za sigurnost HNS-a, Miroslav Marković, bio je časnik za sigurnost na utakmicama grupne faze natjecanja.