Sport

Komentari 9

Tek mu je 16: Splićanin Mili ušao u četvrtfinale Wimbledona!

Tek mu je 16: Splićanin Mili ušao u četvrtfinale Wimbledona!

Mladi Splićanin itekako je naplatio jučerašnju pobjedu nad 16. na svijetu Amerikancem Bernardom, danas je u osmini finala pomeo deset mjeseci starijeg Nijemca Rehberga 6-1, 6-3

Nikola Mektić i Mate Pavić u subotu će igrati finale Wimbledona, ali... Nisu jedini preostali Hrvati u All England Clubu. U juniorskom turniru Mili Poljičak (16) ušao je među najboljih osam, a gdje je jedan Hrvat zadnji put bio još 2013. kada je Borna Ćorić izgubio od Hyeona Chunga. Štoviše, zadnji hrvatski junior koji je igrao juniorski Wimbledon bio je Nino Serdarušić prije sedam godina.

Mladi Splićanin, 60. junior svijeta, a ranije i prvi u Europi do 14 godina, itekako je naplatio jučerašnju pobjedu nad 16. na svijetu Amerikancem Bernardom, danas je u osmini finala pomeo deset mjeseci starijeg Nijemca Rehberga 6-1, 6-3. Oba seta potrajala su po 29 minuta.

Hrvatski tinejdžer, kojemu je uzor sugrađanin Mate Pavić čiji ga je otac Jakov teniski izgradio, za polufinale će igrati protiv Amerikanca Samira Banerjeea, 19. juniora na svijetu. 

Prije tri godine Poljičak je dobio nagradu "Dražen Petrović" za najveću sportsku nadu, a za četiri dana napunit će 17 godina. Prije nekoliko tjedana na Roland Garrosu ispao je u drugom kolu.

Najčitaniji članci