Obavijesti

Sport

Komentari 14

Tek sad počinje SP, a razigrali smo Vukovića, Musu, Matulića

Tek sad počinje SP, a razigrali smo Vukovića, Musu, Matulića
1

Australija, Rumunjska i Alžir su iza nas, razigrali smo sve osim Kopljara, izbornik Goluža se polako uhodao i tek sad za nas počinje SP. Na redu su Danska i Srbija

VIDEO

U startne tri utakmice Hrvatske na rukometnom SP-u pobjede su bile upisane već nakon izvlačenja skupina. Znali smo da ćemo se malo više mučiti protiv Rumunja i Alžiraca te da ćemo s Australcima odmarati najvažnije igrače. U te prve tri utakmice tražilo se samo da nam se nitko ne ozlijedi, da se Balić ugrije za one najbolje i da po mogućnosti uz njega dobijemo još ponekog raspoloženog igrača.

Sve to izabranici Slavka Goluže uspjeli su napraviti u prva četiri dana Svjetskog prvenstva. Na tim 'nevažnim' utakmicama nije nam se ozlijedio nitko, što je doista pravo čudo u odnosu na prijašnje godine. Istina, na zadnjem treningu prije prve utakmice ozlijedili su se Kopljar i Duvnjak, no naša liječnička služba odradila je čudesan posao i obojica bi trebala biti spremna za Srbiju i Dansku.

Balić u životnoj formi, imamo Musu, Vukovića...

Posebno veseli što Ivano Balić igra u životnoj formi. Nikad ga nismo vidjeli tako razigranog, brzog, motiviranog... Rukometni maestro zabija, razigrava i - smije se. A kad je tako sve izgleda moguće. Pa i povratak na najvišu stepenicu.

Uz njega smo dobili fantastičnog Dragu Vukovića. Izbornik Goluža nakon prijateljske utakmice protiv Francuske prije SP-a 'zamrznuo' je Vukovića na klupi. U tom trenutku činilo se da Drago ne kotira dobro u izbornikovim planovima, no Slavko je kasnije priznao da je zaboravio na najboljeg igrača Gummersbacha. No Drago se pobrinuo da ga itekako svi uoče. U jednoj utakmici bio je najbolji igrač, u drugoj odmorio Balića, a u trećoj odigrao iskusno i bio naš detonar za pobjedu.

Uz njega pojavili su se još Željko Musa. Pivot koji je protiv slabašne Australije odigrao najbolju utakmicu u reprezentaciji i dvometraš koji u obrani izgleda kao 'bijeli Dinart'. Vori mu je sigurno najzahvalniji jer prijašnjih godina naš kapetan bio 'najpoderaniji' u najvažnijim utakmicama. Na desnom krilu imamo klinca Jerka Matulića, a jučer je pokazao da se ne boji velike scene i Zrnić ima dobru zamjenu ako slučajno neće imati svoj dan.

Tri nevažne iza nas, slijedi borba za bodove

Nakon što smo 'riješili' prva tri kola, na redu je ono pravo. Protiv Srbije u srijedu prvi put na ovom SP-u igramo za bodove. Pobjeda protiv istočnih susjeda osigurala bi nam dva boda u nastavku natjecanja i bila motiv više za utakmicu protiv 'domaćina' Danske. S te dvije eventualne pobjede Hrvatska bi bila jako blizu polufinala i borbe za medalje. Zato za izabranike Slavka Goluže SP tek počinje. 

Utakmice hrvatske reprezentacije

Hrvatska - Rumunjska 27 - 21

Hrvatska - Alžir 26 - 15

Hrvatska - Australija 42 - 15

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku