Sport

Komentari 111

Telenovela HNL-a: Gorica odbila Osijek, Dinamov šoping u 'loksi' potiče lavinu u Gradskom vrtu

Telenovela HNL-a: Gorica odbila Osijek, Dinamov šoping u 'loksi' potiče lavinu u Gradskom vrtu

Osim uzbudljivog stanja na ljestvici, prava sapunica odvija se na bojnom, tržišnom polju. Dinamo je pokrenuo događanja transferom Petra Bočkaja, a sada su u igri još trojica nogometaša

Četiri kluba, poker asova u borbi za titulu hrvatske nogometne lige. Nikada u povijesti domaćeg prvenstva utrka za naslov nije bila toliko uzbudljiva. Uoči nastavka sezone, tri vodeća kluba imaju isti broj bodova i dijeli ih jedino gol razlika dok četvrti, ujedno i prvi pratitelj, diše za vratom njima u prednjem redu.

POGLEDAJTE VIDEO:

A osim uzbudljivog stanja na ljestvici, prava sapunica odvija se na bojnom, tržišnom polju. Dinamo je u zimski prijelazni rok krenuo snažno pa zadao ozbiljan udarac Osijeku potpisavši Petra Bočkaja, jednog od najboljih igrača HNL-a i jednog od nositelja Osijekove igre posljednjih sezona.

Bjelica je rekao kako je Bočkajev transfer dijelom bila i njegova odluka. Osijek je krenuo u protuofenzivu pa je bacio udicu Dinamovu mladom talentu Dariju Špikiću, no, kako sada stvari stoje, pravi mamac tek bi mogao uslijediti. Bjelica je postavio nišane na Marina Leovca i vrlo rado bi ga htio u svojoj momčadi pa bi se uskoro i ta priča mogla odmotati.

Prema posljednjim informacijama, Leovac angažman u Dinamu polako privodi kraju. Uskoro bi trebao uslijediti raskid ugovora što mu otvara vrata da napusti Maksimir i preseli u Gradski vrt gdje bi ponovno, po treći put, surađivao s Bjelicom.

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL

Osijek i Bjelica nadaju se takvom raspletu budući da su dobili odbijenicu Gorice za Kristijana Lovrića. Predsjednik Goričana Nenad Črnko istaknuo je kako klubovi u Hrvatskoj jednostavno nemaju tu financijsku moć da bi doveli igrača kao što je Lovrić te da ima nekolicinu ponuda iz inozemstva. A da se naslutiti da bi i Lovrić radije negdje van. Osijeku je navodno odbijena ponuda od 2,5 milijuna eura.

I pošto je Dinamo zagrizao za sjajnog Lukasa Kačavendu (18), ofenzivnog veznjaka Lokomotive koji je u mlađe kategorije Dinama stigao tamo 2017. godine pa odmah preselio na Kajzericu, i čini se da je trenutno prva opcija za pojačanje u nadolazećem periodu, moglo bi se odviti da, ako Kačavenda stigne, Dinamo popusti Osijeku i prepusti mu Darija Špikića.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Mladi Špikić uskoro će napuniti 23 godine i htjet će igrati više nego što sada igra u Dinamu, no pitanje je hoće li prihvatiti transfer u Osijek. Kako god, Dinamo bi dovođenjem Kačavende otvorio vrata i drugim transferima među ljutitim rivalima za naslov prvaka HNL-a.

Najčitaniji članci