Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dinamo i Hajduk mogli su ih dobiti za siću: Rivaldo, Džeko

Da su bili oprezniji, Dinamo i Hajduk danas su mogli imati "igračine" ili barem na njima zaraditi. Dinamu se nudio Rivaldo, Džeko, Hajduk je bio blizu Berbatova...

VIDEO

Edin Džeko i Rivaldo u Dinamu? Ševčenko u Osijeku? Boban i Berbatov u Hajduku? Moguće, da su ljudi odgovorni za pronalazak talenata imali imalo osjećaja, ovi nogometaši igrali bi u našim klubovima.

Skauti Dinama pratili su Edina Džeku. No nije ih bosanskohercegovački napadač Željezničara baš oduševio. 

- Došao bih u Dinamo bez razmišljanja - rekao je Džeko tada.

Koliko bi to koštalo "modre"? Prava sitnica, 50.000 eura. Koliko danas vrijedi? Također sitnica, 30 milijuna eura. S tim da napadača Wolsfburga danas traži pola Europe.

Došao bih u Dinamo bez razmišljanja, Edin Džeko dok je igrao za Željezničar

Rivaldo je 1996. godine potpisao za španjolski Deportivo. No prije dolaska u Deportivo nuđen je Dinamu za 400.000 dolara. "Modri" su ipak odustali od posla. Nakon Deportiva Rivaldo je "bljesnuo" i u Barceloni i Milanu pokazao da je jedan od najboljih igrača tih vremena.

Kolumbijca Elkina Sota tadašnji trener Dinama Josip Kuže usporedio je s Maradonom. U Dinamo je trebao doći 2006., no posao je propao.

U prosincu 2005. godine pojavila se priča da bi u Dinamo mogao doći Giovanni Elber. Sjajni brazilski napadač igrao je za Milan, Bayern, Stuttgart, Grasshopers, Lyon, Borussiu M. i Cruzeiro. U Bundesligi je igrajući za tri kluba u 260 utakmica zabio 133 gola! No ništa ni od toga.

Mark Bresciano bio je također nadomak Dinama. No umjesto Maksimira, izabrao je Palermo. Hugo Rodallega otišao je u Wigan, a također ga je Dinamo mogao uzeti, samo da je bio odlučniji. Marko Babić navodno je bio blizu Dinama, ali i Hajduka. 

Domagoj Vida već je jednom nogom bio u Dinamu početkom ove sezone. No sjajni Osijekov veznjak i mladi hrvatski reprezentativac ipak je izabrao njemački Bayer Leverkusen gdje baš i ne igra od dolaska.

A tek Vladimir Koman. Dečko je briljirao na SP-u do 20 godina, odveo Mađarsku do bronce i došao u Dinamo 2004. godine. Doveo ga je Mladen Frančić. No iz Dinama su procijenili da nije zadovoljio. Danas to ne smeta Sampdoriji za koju Koman trenutačno igra.

Mogli su "modri" imati i Josipa Šimunića. Navodno je plakao kada su mu rekli da nije prošao na probi. Joe je izrastao u vrhunskog igrača, reprezentativca i Dinamo može samo žaliti za njim.

Mateja Kežman u Dinamu? Priča je pojavila početkom ove godine. No srbijanski napadač nije pojačao "modre".

DINAMO: Pletikosa; Vida, Šimunić, Neretljak, Babić; Soto, Rodallega, Bresciano, Rivaldo; Elber, Džeko


Hajduk je mogao imati Bobana, Modrića, Berbatova...

Nije ni Hajduk bio najspretniji što se tiče procjene kvaliteta pojedinih igrača. Tako su procijenili da Zvonimir Boban ima pretanke noge pa su ga potjerali. Taj čovjek s pretankim nogama kasnije je igrao za Milan osvojivši Ligu prvaka i četiri naslova talijanskog prvaka, bio je i kapetan 'vatrenih' s kojima je uzeo svjetsku broncu, a u Manchesteru ga je želio i legendarni Alex Ferguson. 

Razmišljao sam o dolasku u Hajduk, no javio se PSG, rekao je Ibišević kojeg su Splićani mogli dovesti 2004

Za razliku od Dinama, Hajduk je barem u nečemu nadmudrio "modre". S 18 godina na probu je došao Senijad Ibričić. Nije zadovoljio. No Splićani nisu hjeli dvaput pogriješiti. Uzeli su ga "iz druge" i Ibro je danas jedan od glavnih igrača Hajduka.

Navodno je prije 10-ak godina Dmitar Berbatov bio nadomak Hajduka. Splićani na čelu s Ivicom Šurjakom mogli su dobiti bugarskog napadača za siću, no odustali su. Berbatov je danas napadač Manchester Uniteda i vrijedi 25 milijuna eura.

Splićani su pregovarali i s Nikom Kovačom 2007. godine. Legendarni kapetan Hrvatske bio je nadomak Poljuda, no od svega ništa.

Vedad Ibišević mogao je navući Hajdukov dres 2004. godine. No oteo im ga je ispred nosa današnji trener Dinama Vaha Halilhodžić koji je tada vodio PSG.

Zanimljivo je bilo i sa Šimom Vrsaljkom, desnim bočnim Dinama kojeg navodno sada traži pola Europe. Vrsaljko je trebao biti registriran za Hajduk, stvar se zakomplicirala, a mladić je skupio stvari i prešao u Dinamo.

Slično je bilo i s igračem Bayerna i lijevim veznim hrvatske nogometne reprezentacije, Danijelom Pranjićem. Igor Štimac već je sjeo u automobil i krenuo u Osijek po Pranjića. No stigao je do table Osijek kad je zazvonio mobitel. Mamić je bio brži i odveo ga je u Dinamo.

A tek Jurica Vranješ. Veliki hajdukovac bio je nadomak Poljuda. Svi su već bili spremni, no Jurica je ipak odustao, a to mu je bio treći pokušaj da zaigra u Hajduku. 

Ivica Križanac nikad nije dvojio za koga navija. Veliki hajdukovac povezivao se s Poljudom, no Križanac još ima ugovor sa Zenitom. Moguće je da zaigra na Poljudu, no očito ne još.

Hajduku je bio preskup robusni 26-godišnji napadač koji danas igra u Club Bruggeu. Riječ je o Dorgeu Rostandu Kouemahi. Hajduk je za njega trebao izdvojiti 1.5 milijuna eura.

A Kouemahin suigrač Ivan Perišić ljetos se također spominjao kao moguće pojačanje Splićana. No na kraju, posao je propao.

Nekadašnji veznjak Juventusa, Davide Chiumiento također je bio blizu Poljuda. U ljeto 2008. godine razgovarao je s čelnicima Hajduka o dolasku, no i taj se transfer na koncu izjalovio. A tri godine prije toga omaleni veznjak proveo je u Juventusu gdje se nije naigrao.

HAJDUK: Subašić; Vrsaljko, Križanac, Vejić, Pranjić; Ibišević, N. Kovač, Chiumiento, Modrić; Boban; Berbatov


Derbiji Dinama i Hajduka tako su mogli rješavati Rivaldo, Elber, Džeko, Berbatov, no ipak je to samo fikcija. Jer u Dinamu i Hajduku nisu na vrijeme reagirali ili jednostavno nisu imali finacijskih mogućnosti da dovedu ovakve igrače, no prilika je bilo. A navijači mogu samo sanjati o tim fiktivnim derbijima. Dotad će utakmice dvaju najvećih hrvatskih rivala rješavati neki drugi dečki...

Ševčenko je mogao igrati u Osijeku, no Mitu je bio jeftiniji

Samo 200.000 ondašnjih maraka trebalo je izdvojiti da Andrej Ševčenko dođe u Osijek. Uprava je tražila napadača, Ševa je ponuđen Osijeku, no izabrali su Dumitrua Mitu. Rumunjski napadač bio im je jeftiniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...
PROTESTIRA?

Što se događa na Poljudu? Još jedan igrač Hajduka obrisao sve fotografije u dresu Splićana...

Da se nešto čudno događa u Hajduku, potvrdila je poruka Torcide na utakmici s Istrom, a nakon utakmice je Leon Dajaku s društvenih mreža obrisao sve fotografije u dresu splitskog kluba