Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ter Stegen o 'elfu': Neuer ima prednost, moram se dokazati

Ter Stegen o 'elfu': Neuer ima prednost, moram se dokazati
1

Marc Andre Ter Stegen (27) jedan je od najboljih svjetskih golmana te je svojim obranama u zadnje dvije sezone puno pomogao Barceloni, dok je Manuel Neuer (33) u slabijoj formi, ali i dalje prvi izbor Joachima Löwa

VIDEO

'Jedinica' njemačke nogometne reprezentacije dugi je niz godina rezervirana za golmana Bayerna, Manuela Neuera (33). No, on se nakon frakture metatarzalne kosti koju je vukao skoro godinu dana, ne može vratiti u staru formu po kojoj ga pamti nogometna javnost. Nekad leteća utvrda na golu Bavaraca i vrhunski golman, danas više nije ni sjena onoga što je bio.

Training national team Germany

O novoj akviziciji na golu polako razmišlja Niko Kovač, ali ne i Joachim Löw koji vjeruje Neueru. Na klupi ima golmana Barcelone, Marca Andrea Ter Stegena koji svojim izvedbama podsjeća na Neuera u najboljim danima. Spominjalo se kako bi Ter Stegen mogao postati prvi golman 'elfa', ali tu se u priču uključio i Bayernov predsjednik Uli Hoeneß koji je rekao da nitko iz Bayerna neće igrati za Njemačku ako golman njihovog kluba ne bude prvi izbor.

- Iskreno, ne razmišljam o riječima Bayernovih čelnika. Dobro radim, koncentriran sam na nogomet. Svi se žele dokazati i igrati, pa tako i ja - ne obazirem se na ono što drugi govore - rekao je golman Barcelone.

Između prvog i drugog golmana bi u klubu, ali i reprezentaciji trebalo vladati svojevrsno zdravo rivalstvo preko kojeg bi pozicijski kolege bili u dobrom odnosu, a opet imali motivaciju za pokazati više te bi prvi izbor bio onaj koji je na kraju krajeva bolji. Ako je vjerovati riječima Ter Stegena, on i Neuer su u upravo takvom odnosu.

Chile v Germany - FIFA Confederations Cup Russia 2017 - Final

- Mi profesionalno rješavamo stvari. Podržat ćemo jedan drugoga u svakom pogledu, ne postoje tenzije između nas. Izbornik je stao iza svoje odluke i Manu zasigurno ima prednost. Takvu je odluku donio, a ja ju želim učiniti što težom i dokazati se kroz svoje igre u klubu. Naravno da mi je cilj biti broj jedan - zaključio je, bar zasad, rezervni golman 'elfa'.

Tako će najvjerojatnije u utakmicama protiv Argentine i Estonije prvi izbor Joachima Löwa biti Manuel Neuer. A u sljedećim kvalifikacijskim susretima, tko zna. Možda i Ter Stegen dočeka svoju priliku da se dokaže i u reprezentaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao