Obavijesti

Sport

Komentari 4

Teren im još ravna 'renolić', ali prvi u 3. HNL imaju reflektore

Teren im još ravna  'renolić', ali prvi u 3. HNL imaju reflektore
3

Ni snažna kliška bura, koja je osjet hladnoće opasno spuštala blizu ništice, nije omela oko 1.000 sinjskih Maligana i kliških Torcidaša da uživo vide derbi Treće HNL jug, ali i prvu povijesnu utakmicu pod reflektorima...

VIDEO

Baš kao što se stariji ljubitelji nogometa s Klisa sjećaju kako su u travnju 1970. pohodili Hajdukov Stari plac samo da bi uživo vidjeli prvu noćnu utakmicu pod reflektorima u povijesti - prijateljski ogled Hajduka i Benfice, tako će se i njihovi potomci zauvijek sjećati subotnjeg derbija njihovog Uskoka i sinjskog Junaka, prve utakmice odigrane pod svjetlima reflektora na legendarnom terenu Iza Grada. Ne samo prve na Klisu, nego prve uopće u trećeligaškoj konkurenciji! 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:01

Ni bura nije pokvarila feštu

Ni snažna kliška bura, koja je osjet hladnoće opasno spuštala blizu ništice, nije omela oko 1.000 sinjskih Maligana i kliških Torcidaša da dođu uživo vidjeti ogled dviju vodećih momčadi Treće HNL jug, ali i prvu povijesnu utakmicu pod reflektorima.   

- Atmosfera je bila sjajna, da nije bilo jake bure još bi se koja stotina navijača sigurno okupila oko terena. Ali i ovako je bila utakmica za pamćenje, atmosfere i ambijenta ne bi se posramili ni drugoligaški derbiji – kaže nam član uprave Uskoka Tonći Pleština i otkriva kako je cijeli projekt postavljanja reflektora koštao oko pola milijuna kuna. 

- Puna cijena bila bi oko 750.000 kuna, no mi smo našim radom cijenu spustili za trećinu. Predsjednik kluba Goran Vidić je osmislio i zatvorio cijeli projekt, tvrtka člana uprave Damira Bobana besplatno je izvela pripremne radove, a općinsko vijeće na čelu s načelnikom Jakovom Vetmom financiralo je cijeli projekt, na čemu smo im jako zahvalni. 

Imamo sve uvjete za drugu ligu

Klišani su ljetos kroz kvalifikacije ušli u Treću ligu, bili su u dva susreta bolji od Hajduka iz Prigrade, no tu ne završavaju njihove ambicije. 

- Imamo sve uvjete za Drugu ligu, vjerujemo da imamo i dovoljno dobru momčad, no problem su financije, i zbog toga nećemo forsirati i srljati u nepoznato. Želimo ostati u borbi za vrh s Junakom, ali nismo opterećeni Drugom ligom. Ako se dogodi, dobro, ako ne, opet dobro...

Stadion Iza Grada dobio je naziv po legendarnoj kliškoj tvrđavi koju Klišani zovu Grad, a po svojoj ljepoti i jedinstvenoj lokaciji pod tvrđavom može se mjeriti s Kantridom i imotskim Gospinim dolcem. 

- Nije što je naš, ali je stvarno jako lijep stadion. Svi koji nam dođu u goste kažu da je uživanje ovdje igrati, jer je ambijent prekrasan, a i teren je jako dobar. Eto, sad imamo i reflektore, pa možemo i zimi normalno trenirati. Većina naših igrača ujutro radi i ne stiže na treninge do 15:00 sati, a kasnije padne mrak... Sada napokon možemo normalno trenirati, a to će nam sigurno pomoći i u ostvarivanju boljih rezultata – nada se Pleština, s kojim smo razgovarali i prije godinu dana, zbog jedinstvenog načina valjanja travnjaka.

Umjesto traktora, Klišani koriste stari Renault 4.  

- Teren je izgrađen početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a dimenzije i drenaža identični su onima na Poljudu. Redovito ga održavamo, kosimo, dohranjujemo, popravljamo, ugradili smo i prskalice, evo sad i reflektore, ali nam nedostaje traktor kojim bi vukli valjak za ravnanje terena. Ranije smo valjak vukli kosilicom, ali je težak preko 300 kilograma, pa nam se kosilica često kvarila. Zbog toga nam je obitelj našeg pokojnog legendarnog kapetana Joška Glavine – Bukija ustupila stari 'renolić' kojim još uvijek vučemo valjak i ravnamo teren – nasmijao se za kraj Pleština. 

Klis stadion Uskok
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...