Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Teroristi ciljaju Drogbu, uhićene su dvije osobe...

Do nogometa nije nikome. Situaciju na Crnom kontinentu pogoršala je nova prijetnja Fronte za neovisnost Cabinde koja je upućena Drogbi.

AFP
Foto: AFP
13 komentara

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje da su sudjelovale u napadu na bus togoanske nogometne reprezentacije, javljaju lokalni mediji.
- Zasad vam mogu reći samo da su dvije osobe uhićene, a drugih informacija nemamo - rekao je "dežurni" odvjetnik u Cabindi, Antonio Nito. U Togu je proglašeno trodnevno žalovanje, a nakon toga će se reprezentacija Toga možda i vratiti na Kup nacija.
- Zamolili smo Afrički nogometni savez da nađu način da se naknadno vratimo na turnir - rekao je tamošnji ministar sporta.
Inače, počeo je Afrički kup nacija, a danas su na rasporedu dvije utakmice, među kojima i ona između Obale Bjelokosti i Burkine Faso. Međutim, po riječima Vahida Halilhodžića, izbornika Obale Bjelokosti, do nogometa nije nikome. Situaciju na Crnom kontinentu dodatno je pogoršala nova prijetnja Fronte za neovisnost pokrajine Cabinde, a koja je upućena prvoj afričkoj zvijezdi, igraču Chelseaja Didieru Drogbi.
- Zvali su ga iz Chelseaja i rekli mu da je i on na popisu onih koji će biti na udaru terorista. Bio je vrlo nespokojan, ali satima sam ga uvjeravao da ostane i pokušao ga ohrabriti. Rekao sam mu da sam prošao gori pakao, te da će osiguranje na današnjoj utakmici biti jako - rekao je Halilhodžić u razgovoru za Jutarnji list.
- Ova operacija samo je početak serije naših precizno ciljanih akcija. Afrička nogometna federacija odavno je upozorena da se nogometno prvenstvo održava u zemlji koja je u ratu. Budući da su ignorirali naša upozorenja i nisu povukli natjecanje iz Cabinde, sada za to moraju platiti - stoji u poruci pobunjenika.
Još u subotu "Slonovi" su posjetili paviljon napadnute togoanske nogometne reprezentacije.
- Dečki su nakon posjeta bili vrlo potreseni. Vlada nervoza i panika. U subotu su u ovaj grad došla čak šestorica ministara angolske vlade, ne bi li nas uvjerili da ne odustanemo od turnira. Uvjeravali su igrače kako neće biti problema, da nema ni najmanje opasnosti te kako će sve biti OK, ali igrači im ne vjeruju! Ne znam kako se uopće nakon svega što im se dogodilo mogu koncentrirati na nogomet. Stadion je pola sata vožnje udaljen od naših vila i toga puta se igrači najviše boje. Nije me strah, ali kad gledam snuždena lica igrača, ne znam kako ih motivirati - zaključio je Halilhodžić.
Sve u svemu grozna je ovo uvertira za Svjetsko prvenstvo koje se na ljeto održava u Južnoafričkoj Republici u kojoj se dnevno dogodi 51. ubojstvo te oko 100 silovanja.

Naši partneri pišu
Message