Obavijesti

Sport

Komentari 40

Teška noć u Zenici: BiH izgubila od Luksemburga, Srbija se u Bugarskoj spasila u 97. minuti!

Teška noć u Zenici: BiH izgubila od Luksemburga, Srbija se u Bugarskoj spasila u 97. minuti!

Srbija je opasno visjela u Razgradu, ali spasila se u posljednjim sekundama i uhvatila bod protiv Bugarske (1-1)  u trećem kolu kvalifikacija

VIDEO

BiH je prije devet godina nastupila na SP-u u Brazilu, što je bilo prvo i povijesno veliko natjecanje za tu reprezentaciju. A to bi moglo biti prvo i jedino za legendarnog Edina Džeku (37)

Tek su četiri kola iza nas u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a reprezentacija BiH već sada se nalazi u jako teškoj situaciji. Zmajevi su se izblamirali u Bilinom polju u Zenici i izgubili 2-0 od Luksemburga u četvrtom kolu kvalifikacija. Utakmica je tek počela, a gosti su već vodili. Borges Sanches je u četvrtoj minuti zabio za 1-0 i utišao Bilino polje. Veliku pogrešku napravio je igrač Osijeka Adrian Leon Barišić koji je izgubio loptu u svome šesnaestercu. Već tada su krenuli veliki problemi za domaćina.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group J - Bosnia and Herzegovina v Luxembourg

Dominirali su u posjedu i prijetili, u 56. minuti su priliku za povratak dobili iz penala, ali odgovornost je pored Džeke uzeo Hadžiahmetović i - promašio. Potonuli su igrači BiH nakon tog promašaja pa je u 74. minuti Sinani stavio točku na i. 

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group J - Bosnia and Herzegovina v Luxembourg

Luksemburg je velikom pobjedom ostao u igri za prva dva mjesta koja vode na Euro. Imaju sedam bodova, četiri više od BiH koja je na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova zaostatka za drugoplasiranom Slovačkom. Još je šest utakmica ostalo do kraja, ali susjedima će trebati čudo za plasman na europsku smotru u Njemačkoj.

U drugom susretu Portugal je na krilima "slavljenika" Cristiana Ronalda na gostovanju pobijedio Island sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je 89. minuti susreta, a bio je to njegov 123. gol u 200. nastupu za nacionalnu vrstu. CR7 je time postao prvi nogometaš u povijesti koju je za jednu reprezentaciju zaigrao 200 puta. Bivši napadač Manchester Uniteda i Real Madrida, koji trenutačno nosi dres saudijskog kluba Al-Nassra za reprezentaciju je debitirao u kolovozu 2003. u susretu protiv Kazahstana ušavši u igru umjesto Luisa Figa.

Island je od 81. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Willum Thor Willumsson. Identičnim rezultatom je Slovačka na gostovanju pobijedila Lihtenštajn, a gol odluke zabio je Denis Vavro u 45. minuti.

Srbija se izvukla u zadnjoj sekundi

Portugal s maksimalnih 12 bodova vodi na ljestvici, Slovačka je druga sa 10 bodova, dok Luksemburg ima sedam. BiH i Island imaju po tri boda, a Lihtenštajn je na "nuli".

Srbija je opasno visjela u Razgradu, ali spasila se u posljednjim sekundama i uhvatila bod protiv Bugarske (1-1)  u trećem kolu kvalifikacija.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group G - Bulgaria v Serbia

Dragan Stojković nije na raspolaganju imao najbolje igrače Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, što se osjetilo u napadačkom dijelu. Bili su bezopasni i bezidejni po bugarski gol. U 47. minuti Despodov je zabio za 1-0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Srbija je pritisnula u nastavku, ali nije uspjela do gola. Isticala je sedma minuta sudačke nadoknade, Bugari su samo čekali kraj utakmice i proslavu velike pobjede, a onda se ukazao Danko Lazović i zabio za veliki bod! Njime je Srbija ostala poravnata na vrhu s Mađarskom sa sedam bodova, dok je Bugarska s dva boda na pretposljednjem mjestu.

Gol za izjednačenje pogledajte OVDJE

Iznenađenje je priredila je i Moldavija u skupini E nakon što je  gubila 0-2 protiv Poljske, no u nastavku je kreirala senzaciju postigavši tri gola u nizu.

Poljaci su u režiji "Lewandowski - Milik" nakon prvog poluvremena vodili sa 2-0. Gosti su poveli u 12. minuti golom Arkadiusza Milika kojem je asistirao Robert Lewandowski. U 34. minuti su zamijenili uloge. Napadač Juventusa je postao asistent, a napadač Barcelone je zabio gol za sigurnih 2-0.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group E - Moldova v Poland

No, u nastavku je uslijedio preokret. Domaćin je u 48. minuti smanjio golom Iona Nicolaescua, a isti je igrač zatresao poljsku mrežu i u 64. minuti, no pogodak je poništen zbog prekršaja u napadu. Međutim, deset minuta prije kraja najbolji moldavski igrač je uspio izjednačiti na 2-2. Moldavija na tome nije stala, Vladislav Baboglo je u 85. zabio za 3-2 i veliku pobjedu domaćina.

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group E - Moldova v Poland

Albanija je na gostovanju porazila Farske otoke sa 3-1 prelomivši susret u drugom dijelu.

Gosti su poveli u 20. minuti golom veznjaka Sassuola Nedima Bajramija, a u 32. minuti su mogli i povećati prednost, međutim Sokol Cikalleshi nije realizirao jedanaesterac. U posljednjim trenucima prvog dijela Odmar Faero je izjednačio.

Albanija je ipak u nastavku golovima Kristjana Asllanija (51) i Ernesta Mucija (90+2) stigla do tri boda.

Nakon tri kola vode Česi sa sedam bodova, Albanija ima šest,  Moldavija pet, a Poljska tri boda. Posljednji su Farski otoci s bodom.

U Skupina A Norveška je porazila Cipar sa 3-1.

Domaćin je u poveo u 12. minuti golom Ole Solbakkena, a u nastavku je proradio Erling Haaland postigavši dva brza gola. U 56. minuti je realizirao jedanaesterac, a četiri minute kasnije još jednom svladao ciparskog vratara Joela Malla. Konačnih 3-1 postavio je Grigoris Kastanos u sudačkoj nadoknadi.

Susret između Škotska i Gruzija još traje nakon što je više od sat vremena bio prekinut zbog jake kiše i poplavljenog terena.

U ovoj skupini je i Španjolska koja je zbog nastupa na Final Fouru Lige nacija bila slobodna.

U skupina F Austrija je pobijedila Švedsku sa 2-0, a junak je bio dvostruki strijelac Christoph Baumgartner (81, 89).

Belgija je na gostovanju u Estoniji slavila sa 3-0 uz dva gola Romelua Lukaku (37, 40). Napadač Intera je nakon posljednjih silnih promašaja u dresu "Crvenih vragova" i Intera ipak našao žrtvu. Konačnih 3-0 postavio je Johan Bakayoko u sudačkoj nadoknadi.

Austrija vodi sa 10 bodova ispred  Belgije sa sedam. Treća je Švedska s tri boda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'