Obavijesti

Sport

Komentari 25

Testiranje za 160 eura: U '15. su u HNL-u testirali 62 igrača

Testiranje za 160 eura: U '15. su u HNL-u testirali 62 igrača
1

Nakon pozitivnog nalaza Ademija Uefina antidopinška služba sve češće posjećuje treninge Dinama. Tako su prije dva mjeseca testirali čak deset igrača “modrih”.

VIDEO

Opet je Uefina antidopinška služba “upala” u Maksimir. Nekoliko nogometaša koji su igrali u prvom sastavu protiv Lokomotive u nedjelju završilo je na testiranjima u utorak poslijepodne.

- Valjda smo im bili sumnjivi - dobacio je u prolazu jedan od onih koji su bili testirani.

Nakon pozitivnog nalaza kod Arijana Ademija Uefina antidopinška služba sve češće posjećuje treninge hrvatskog prvaka. Tako su prije dva mjeseca, dan nakon što je objavljeno da je Dinamov dokapetan bio pozitivan, testirali čak deset igrača “modrih”. U utorak se pojavio gospodin kojeg je Uefa “rentala”, pročitao je imena onih koji moraju na testiranje. Nogometaše u HNL-u, naravno, testira i naša antidopinška služba.

- Testiranje urina, koje je najjeftinije, stoji 160 eura. Sva dodatna testiranja stoje puno više - kaže nam Snježana Karlo, voditeljica odjela za testiranje u Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping.

Dinamovci su ove sezone najviše bili na testiranjima jer i dalje igraju europska natjecanja. Kod Hajduka i Rijeke zbog toga nije bilo Uefinih kontrola, ali jest onih iz naše službe.

- Ukupno su u 2015. godini testirana 62 nogometaša iz HNL-a. Testirano je pet igrača Dinama, pet igrača Hajduka i šest nogometaša Rijeke. Neke smo od njih testirali nakon utakmica, a neke nakon treninga - rekla je Snježana Karlo.

Dakle, u klubovima koji su u borbi za naslov prvaka ove sezone testirali su otprilike jednak broj igrača, ali dinamovci su pod velikim pritiskom Uefe. U Maksimiru su nam nekoliko puta ponovili kako nisu u strahu od novih slučajeva pozitvnog testa na doping i kako više nitko od igrača neće biti pozitivan. Ali nakon što je Arijan Ademi bio pozitivan, opreza ipak nikada dosta.

Bilo je i onih koji su se u utorak poslijepodne u Maksimiru našalili da je ova antidopinška kontrola u tjednu velikog derbija zapravo Hajdukovo maslo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti