Obavijesti

Sport

Komentari 3

Težak poraz Cedevite u Rusiji: Lokomotiv je ostavio na '-24'

Težak poraz Cedevite u Rusiji: Lokomotiv je ostavio na '-24'
1

Iako je Cedevita imala dugih tjedan dana pauze nakon osvajanja Kupa Krešimira Ćosića, nije mogla protiv Lokomotiv Kubana u Krasnodaru. Ruska momčad pobijedila je s visokih 87-63

VIDEO

U susretu osmog kola E skupine Eurolige košarkaši Cedevite u Krasnodaru su izgubili od Lokomotiv Kubana 87-63 upisavši šesti poraz u skupini.

U prvom susretu između ove dvije momčadi u Košarkaškom centru Dražen Petrović Rusi su slavili 89-75, a svoju kvalitetu pokazali su i večerašnjem ogledu ostvarivši uvjerljivu pobjedu.

- Vidjeli smo dva različita nivoa ekipa. Lokomotiv, koji je uz Fenerbahče jedna od najboljih ekipa u našoj grupi, nam je održao lekciju kako se treba igrati. Mi nismo napravili ništa od onoga što smo se dogovorili. Imali smo još jedan obrambeno jako loš ulazak u utakmicu. Napadački je lopta išla, no u prvoj četvrtini smo promašili jedno tri zicera, pet otvorenih šuteva za tri poena i neka slobodna bacanja. Kako se igra u obrani, tako se igra i u napadu. Trebamo shvatiti koji su naši limiti, respektirati ono što se dogovorimo prije, živjeti sportski da svatko da sve od sebe i biti više ekipa - rekao je poslije trener Cedevite Veljko Mršić.

Cedevita je slabo ušla u utakmicu i već nakon prve četvrtine gubila je 17 koševa razlike (12-29). U uvodnim minutama druge četvrtine Lokomotiv je pobjegao i na plus 20 (35-15). Ipak, momčad Veljka Mršića posljednjih je šest minuta druge dionice dobila devet razlike smanjivši do poluvremena na 44-33.

Nažalost, nada u mogući preokret kratko je trajala. Lokomotiv je treću četvrtinu otvorio serijom 15-4 i pobjegao na velikih 69-37. U posljednjoj minuti trećeg perioda domaćin je imao i 29 koševa viška (70-41). U posljednjih deset minuta Cedevita je uspjela tek malo ublažiti poraz.

Lokomotiv su do pobjede predvodili Randolph s 28 koševa i 13 skokova te Ryan Broekhoff s 14 koševa, dok su kod Cedevite najefikasniji bili Miro Bilan s 11 koševa i šest skokova, Nemanja Gordić i Fran Pilepić s po devet koševa i James White s osam koševa. Jacob Pullen zabio je samo jedan koš.

- Mislim da je u prvoj četvrtini utakmica otišla na njihovu stranu. Promašili smo oko pet otvorenih šuteva i par zicera. Na drugoj strani oni su pogađali teške šuteve i otišli su na veliku razliku. Poslije smo se trošili da im priđemo bliže, ali oni su svaki put odbili napad i previše su kvalitetna ekipa da bi ispustili tu prednost. Randolph je za nas dosta nezgodan match-up jer je on praktički vanjski igrač koji igra na poziciji pet. Danas je bio u dobrom ritmu, pogađao je teške šuteve i oni su zasluženo pobijedili - kazao je Nemanja Gordić.

U susretu iz ove skupine Darušafaka je pobijedila Unicaju 78-55, Panathinaikos je nanio prvi poraz Fenerbahčeu 76-71, a u petak se sastaju Crvena zvezda i Anadolu Efes.

Na ljestvici vodi Fenerbahče (7-1), Lokomotiv je drugi (6-2), a na zatim slijede Panathinaikos (5-3), Crvena zvezda (4-3), Anadolu Efes (3-4) te Unicaja, Cedevita i Darušafaka s omjerom 2-6. U sljedećem kolu u četvrtak, 3. ožujka Cedevita u Zagrebu dočekuje Darušafaku.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Bayern - Real Madrid 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna