Obavijesti

Sport

Komentari 1

Težak poraz Splita u Ljubljani

Težak poraz Splita u Ljubljani

Momčad koju vodi Talijan Simone Pianigiani otišla je u posljednjoj četvrtini i do +33 (89-56), ali je Split uspio spustiti zaostatak do kraja dvoboja na konačnih -29 (97-68)

VIDEO

Košarkaši Splita doživjeli su i treći poraz na startu nove sezone ABA lige izgubivši u subotu na gostovanju kod Cedevite Olimpije 97-68 (27-23, 28-9, 16-16, 26-20).

Za razliku od prva dva poraza koje su splitski košarkaši doživjeli pred svojim navijačima, od podgoričkog Studentskog centra (72-76) i bosansko-hercegovačkog predstavnika Igokee (90-95), kad su bili u igri za pobjedu gotovo do samog kraja, odluka o pobjedniku dvoboja u Areni Stožice pala je već u drugoj četvrtini, koju je Cedevita Olimpija dobila 28-9 i na poluvremenu već imala +23 (55-32). 

Pokretanje videa...

KK Splot 00:55

Momčad koju vodi Talijan Simone Pianigiani otišla je u posljednjoj četvrtini i do +33 (89-56), ali je Split uspio spustiti zaostatak do kraja dvoboja na konačnih -29 (97-68).

Najbolji strijelac u momčadi Slavena Rimca bio je Toni Perković s 15 koševa, a američki centar Derek Funderburk ubacio je 14. Lovre Runjić je s 13 poena bio jedini preostali igrač Splita s dvoznamenkastim učinkom.

Cedevitu Olimpiju je do pobjede predvodio Jaka Blažič s 20 koševa i šest skokova. Justin Cobbs ubacio je 16 poena, a Dewayne Stewart 13. Hrvatski reprezentativac Karlo Matković je za nešto više od 20 minuta uspio postići 10 koševa, uz pet skokova i dvije asistencije.

Cedevita Olimpija je privremeno izbila na vrh ljestvice ABA lige s učinkom 2-1, dok je Split na začelju s 0-3. U subotu će u akciji biti i treći hrvatski predstavnik, zagrebačka Cibona, koja gostuje u Beogradu kod Partizana, a dvoboj će započeti u 21 sat.

U petak je Zadar pred svojim navijačima svladao Mornar iz Bara s uvjerljivih 92-57, što je bila prva pobjeda hrvatskih klubova u novoj sezoni ABA lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju