Obavijesti

Sport

Komentari 33

Težak udarac za Bišćana: Mini 'vatreni' otputovali na Euro, Sosa je otpao zbog ozljede!

Težak udarac za Bišćana: Mini 'vatreni' otputovali na Euro, Sosa je otpao zbog ozljede!

Čekaju nas tri utakmice u tjedan dana, trebat ćemo naći način kako biti spreman za zahtjevne dvoboje. Vjerujemo u sebe, prošli smo teške kvalifikacije, kazao je izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan...

VIDEO

Samo dan prije odlaska na Euro u Sloveniju, izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Igor Bišćan doznao je kako je ostao bez talentiranog Luke Sučića zbog ozljede. Umjesto njega pozvao je Istrinog Mateja Vuka, već ranije je otpao sjajni Joško Gvardiol pa je mislio kako je tu njegovim mukama kraj, no nekoliko sati prije puta za Sloveniju Bišćanu je otpao još jedan važan igrač.

Pokretanje videa...

Bišćan nakon ždrijeba grupne faze Eura 03:24

Borna Sosa (23) izašao je na poluvremenu u porazu svog Stuttgarta od Bayerna (4-0) zbog bolova u koljenu. Činilo se na prvu da nije ništa ozbiljno, no na kraju će morati propustiti Europsko prvenstvo U-21. 

Sosa bi ionako propustio prve dvije utakmice zbog crvenog kartona na posljednjoj utakmici protiv Škotske u kvalifikacijama, no trebao je biti na dispoziciji za posljednji susret protiv Engleske. Borna ove sezone igra u formi života, u jakoj Bundesligi je skupio osam asistencija i naravno da će njegov izostanak biti težak udarac za našu reprezentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
1. FC Cologne - VfB Stuttgart

I tako je izbornik Bišćan morao pronaći novo rješenje, a on se zove Hrvoje Babec koji ima sjajnu sezonu s Goricom.

Mini 'vatreni' su tako u susjedstvo otputovali bez ponajboljeg igrača, a izbornik i igrači su podijelili dojmove uoči Eura.

- Imamo dva dana do prve utakmice, moramo napraviti najbolje što možemo. Čekaju nas tri utakmice u tjedan dana, trebat ćemo naći način kako biti spreman za zahtjevne dvoboje. Vjerujemo u sebe, prošli smo teške kvalifikacije i to je bilo pozitivno za naš karakter i mentalitet. U toj pozitivnoj atmosferi, nadam se, možemo osigurati prolazak skupine. Europsko prvenstvo velika je prilika za naše igrače, da vide gdje su u odnosu na svoju generaciju i još se više etabliraju na nogometnoj karti, kao i dobra prilika za nas da vidimo gdje smo kao reprezentacija - rekao je Igor Bišćan.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije

Euro je podijeljeno u dvije faze te se igra u Sloveniji i Mađarskoj, a Hrvatska će svoje utakmice igrati u Koperu. Prva je na rasporedu u četvrtak protiv Portugala, zatim u nedjelju slijedi Švicarska te 31. ožujka Engleska. Play-off će se igrati u lipnju.

- Moramo se prilagoditi na naporan ritam. Kako je nama, tako je i drugima. Analizirat ćemo suparnike i bit ćemo spremni kada dođe vrijeme. Imamo kvalitetnu momčad, u dobroj smo formi i imamo svoje šanse. Moramo se koncentrirati na sebe, budemo li najbolji što možemo, onda će i rezultat biti dobar - rekao je Luka Ivanušec.

Mini 'vatreni' su nastupali na Euru i prije dvije godine u Italiji i San Marinu, a naši mladi reprezentativci se nisu uspjeli plasirati u doigravanje nakon poraza od Rumunjske i Francuske, dok su remizirali s Englezima (3-3). Sandro Kulenović jedan je od igrača koji je nastupao na tome prvenstvu.

- Spremni smo za nešto veće. Na Europskom prvenstvu nema slabijih momčadi, ali i Hrvatska ima svoje kvalitete i želimo izboriti četvrtfinale. Malo smo umorni, no najveći je ponos igrati na Europskom prvenstvu. Ne bojimo se nikoga, idemo pokazati tko smo i što smo - kazao je Kulenović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka