Obavijesti

Sport

Komentari 9

Thompson ponovo zabio 40, Clippersi osigurali doigravanje

Thompson ponovo zabio 40, Clippersi osigurali doigravanje
1

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu, već 66. ove sezone nakon što su u svojoj Oracle Areni pobijedili Philadelphia 76erse 117-105. Nedostaje im sedam za rekord

VIDEO

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu, već 66. ove sezone nakon što su u svojoj Oracle Areni pobijedili Philadelphia 76erse 117-105.

Warriorse je predvodio Klay Thompson koji je prvi put u karijeri vezao dva susreta u kojima je zabio po 40 koševa nakon što mu je to uspjelo i u subotu protiv Dallasa. Thompsona su najbolje pratili Stephen Curry s 20 koševa i osam asistencija, te Draymond Green koji je upisao 12. 'triple-double' ove sezone - 13 koševa, 11 skokova i 11 asistencija.

- Ubili su me suigrači od zezanja. Zabio sam u dvije utakmice 80 koševa, ali i imao samo jednu asistenciju. Zamolili su me da ponekad i asistiram - kazao je sa smiješkom Thompson nakon 53. uzastopne domaće pobjede.

Warriorsima je ovo bila 66. pobjeda ove sezone uz sedam poraza i još im nedostaje sedam pobjeda u posljednjih devet utakmica regularnog dijela sezone kako bi oborili rekord Chicago Bullsa koji su u sezoni 1995/96. upisali 72 pobjede i 10 poraza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U redovima Sixersa, kojima je to bio deveti uzastopni poraz, najefikasniji su bili Carl Landry s 22 koša i Ish Smith s 20 koševa i 10 asistencija.

Domaće pobjede ostvarili su i LA Clippersi, Indiana i Sacramento. Clippersi su bili bolji od Denvera 105-90, Indiana je pobijedila Houston 104-101, a Sacramento je slavio protiv Dallasa 133-111. Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvario je Washington pobijedivši u LA-u Lakerse 101-88.

Clippersi su pobjedom protiv Denvera osigurali doigravanje postavši četvrta momčad na Zapadu kojoj je to uspjelo i prije zadnjeg kola. U domaćim redovima šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti boj koševa, a najbolji su bili DeAndre Jordan sa 16 koševa, 16 skokova i šest blokada, Chris Paul s 14 koševa i devet skokova i Jamal Crawford 14 koševa. 

- Jordan je bio sjajan. Jedan je od najboljih čuvara obruča u ligi. Utjerao je strah u kosti mojim igračima - kazao je trener Denvera Michael Malone. Kod Nugetsa najefikasniji su bili D.J. Augustin s 18 koševa i 10 asistencija, te Jusuf Nurkić s 19 koševa i sedam skokova.

Indiana je na krilima Paula Georgea (25 koševa), Monta Ellisa (22 koša) i Iana Mahinmija (19 koševa i 11 skokova) pobijedila Houston 104-101. Gosti su imali šut za produžetak, no Jason Terry je promašio tricu. U redovima Houstona najefikasniji su bili James Harden s 34 koša, osam skokova i osam asistencija, te Trevor Ariza s 14 koševa.

Sacramento je na svom parketu pobijedio Dallas 133-111 uz dvoznamenkasti učinak čak osmorice igrača. Najbolji su bili DeMarcus Cousins koji je upisao 'double-double' - 20 koševa i 12 skokova, te Willie Cauley-Stein s 21 košem. I kod Dallasa su osmorica ubacila više od 10 koševa - najefikasniji su bili Raymond Felton (15), te Dirk Nowitzki (14) i J.J. Barea (14).

Dallasu je to bio već 10. poraz u zadnjih 12 utakmica i upitan im je plasman u doigravanje. Trenutačno su deveti s jednom pobjedom manje od Houstona na osmoj poziciji Zapada.

Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvario je Washington pobijedivši u Staples Centru LA Lakerse 101-88. U šestoj pobjedi Wizardsa u zadnjih osam susreta najefikasniji je bio Johan Wall s 22 koša i 13 asistencija, dok je kod Lakersa 22 koša ubacio D'Angelo Russell. Kobe Bryant je dodao 17 koševa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener