Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tin Pavličić: U Gorici je počeo igrati nogomet i moj tata Dudo

Tin Pavličić: U Gorici je počeo igrati nogomet i moj tata Dudo
1

NASLJEDNIK Sin prerano preminulog Dubravka Pavličića rođen je 1997. u Španjolskoj, ali će nogometnu karijeru početi graditi u klubu iz kojeg je Dudo otišao još 1985. godine...

VIDEO

Dubravko Pavličić imao je samo 44 godine kad je izgubio bitku s teškom bolešću. Iza sebe je ostavio bogatu nogometnu karijeru, golove Barceloni i nastupe za hrvatsku reprezentaciju, ali i obitelj. Suprugu Višnju i troje djece - kćerkicu Teu, talentiranu tenisačicu, malog Luku, igrača Hérculesa iz Alicantea, i Tina, novog igrača HNK Gorice. 

- Jako dugo nisam bio u Hrvatskoj, još od 2012., kad sam kod izbornika Gudelja igrao za hrvatsku reprezentaciju do 17 godina - priča nam Tin na vrlo dobrom hrvatskom, sa snažnim španjolskim naglaskom.

- Oduvijek su roditelji razgovarali s nama na hrvatskom. Mi im odgovaramo na španjolskom, ipak je lakše, tako da hrvatski puno bolje razumijem nego što govorim - kaže Tin.

Tatini počeci u Radniku

U Velikoj Gorici dugo nije bio, ali zapravo je tu doma. Tata Dubravko je Goričanin, počeo je karijeru u tadašnjem Radniku, tako da će Tinu u prilagodbi pomoći baka, tetke i ostatak obitelji. Tata Dudo bio je u Radniku do 18. godine, otišao je od kuće davne 1985., čak 12 godina prije nego što se rodio njegov prvi sin Tin.

- Često mi je tata prepričavao doživljaje iz svoje karijere, o svakom koraku, pa tako i o počecima u Radniku. Znam da se ovdje, na stadionu na kojem ću ja sad igrati, izborio za odlazak u Dinamo - kaže Pavličić Jr.

Djevojka dolazi studirati

Nogomet je počeo igrati u Hérculesu iz njegova rodnog Alicantea, a prošle sezone igrao je za trećeligaša Alcoyano.

- Želio sam novi izazov, a poklopilo se da je moja djevojka Mariu dobila mogućnost studirati medicinu u Hrvatskoj. Tako da će mi se za dva, tri mjeseca i ona pridružiti - rekao je Tin.

Tate Dubravka nema već pet godina, Tin je imao samo 14 kad je ostao bez oca, ali uspomene su itekako žive.

- Tata je često sam mnom igrao nogomet, ali i sve druge sportove. Volio je i padel, to smo i svi mi djeca igrali, ali nogomet je ipak bio broj jedan. Lopta mi je u nogama otkad sam prohodao, a tata me učio prve elemente. Kako dodati loptu, kako pucati... Kasnije bismo se zabavljali tako da mi on zada koliko puta moramo tehnicirati, ili na nozi ili na glavi, i kaže: ‘Ako uspiješ, vodim te u aquapark!’ I uvijek se držao obećanja - pamti Tin.

I on je, naravno, stoper. Kao i tata. Protiv gena se ne može.

- Htio sam ja biti napadač, ali se treneri baš i nisu složili sa mnom, ha, ha. Igram u obrani, ali idoli su mi Messi i Ronaldinho. Omiljeni broj mi je desetka, a tata je nosio peticu, pa sam ja to spojio u 15, taj broj uvijek nosim - kaže Tin Pavličić.

Otac 5, Messi 10, a ja - 15...

Ima hrvatsko i španjolsko državljanstvo, a osjeća se kao...

- Hrvat! Tako sam odgojen. Sve hrvatske reprezentacije pratim, tetak Dražen javi kad se igra, ja nađem i gledam. Nogomet, rukomet, košarku... Sve. Najdraže mi je kad Hrvatska pobijedi Španjolsku, kao lani na Euru. Uh, kako sam provocirao ove svoje gore... - smije se Tin.

Nedavno smijenjeni disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić-Bekić tatin je prvi rođak.

- Tek kad sam došao ovdje, rekli su mi za sve to. Kažu da je to zbog nekog igrača Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao