Obavijesti

Sport

Komentari 71

Lindsey vrištala od boli nakon pada: Slomila nogu i ligamente

Lindsey vrištala od boli nakon pada: Slomila nogu i ligamente
8

Tina Maze osvojila je zlato na SP-u u Schladmingu u Super G-ju. No prvo zlato za Sloveniju u povijesti u brzim disciplinama zasjenila je teška ozljeda Lindsey Vonn

VIDEO

Slovenska skijašica Tina Maze osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Super G-ju u austrijskom Schladmingu. Švicarka Lara Gut bila je druga, a Amerikanka Julia Mancuso brončana. No prva slovenska zlatna medalja u povijesti u brzim disciplinama ostala je u sjeni neorganizacije i strašnog pada Amerikanke Lindsey Vonn.

Start utrke trebao je početi u 11 sati, ali je zbog guste magle odgođen. Sve je počelo tek u 14,30 sati. No ubrzo je uslijedio prvi prekid. Ozlijedio se uređivač staze kojeg su morali helikopterom prevesti u bolnicu.

Drugi put utrka je prekinuta nakon teškog pada američke skijašice Lindsey Vonn kad je na stazi već bio polumrak. Prvakinja svijeta u ovoj disciplini iz 2009. nezgodno je doskočila, napravila salto, zabila se u vrata i ostala nepomično ležati. Vonn je vrištala od boli dok su je imobilizirali i pripremali na hitni prijevoz do bolnice.

Ubrzo je stigao i helikopter koji je već prevezao u bolnicu uređivača staze koji se ozlijedio prije američke skijašice. Vonn je prevezena u bolnicu. Lindsey je pukao prednji i medijalni križni ligament desnog koljena i kost u predjelu potkoljenice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezina sestra Laura izjavila je za NBC da će Lindsey morati na operaciju. Sezona je za Amerikanku gotova, a upitan joj je i nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Organizacija na razini? 

Sve je trebalo započeti u 11 sati. No zbog magle u središnjem dijelu staze utrka je pomaknuta za pola sata. Nakon toga 12 puta su pomicali start po 15 minuta. Pola sata izgubilo se nakon ozljede uređivača staze. Kad je već pomalo pao mrak, krenula je Lindsey Vonn. I završila u bolnici. Organizacija je bila u FIS-ovoj nadležnosti. 

Hrvatskim skijašicama nisu dali da nastupe

Na startnoj listi super G-a našle su se i dvije mlade hrvatske skijašice Saša Tršinski i Andrea Komšić koje su imale startne brojeve 50 i 55. No nisu dobile priliku za nastup. Nakon nastupa 36. po redu skijašice utrka je zbog magle prekinuta te su dotad ostvareni rezultati proglašeni kao službeni.

SP u alpskom skijanju, super G skijašica, neslužbeni rezultati:

  • 1. Tina Maze (Slo) 1:35.39
  • 2. Lara Gut (Švi) +0.38
  • 3. Julia Mancuso (SAD) +0.52
  • 4. Sofia Goggia (Ita) +0.57
  • 5. Fabienne Suter (Švi) +0.86
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu