Sport

Komentari 13

Tinejdžerke za povijest: U finalu US Opena Raducanu i Fernandez

Tinejdžerke za povijest: U finalu US Opena Raducanu i Fernandez

Britanka Emma Raducanu nastavila je igrati turnir života i ušla u finale US Opena! Pobijedila je favoriziranu Grkinju Mariju Sakkari s 6-1, 6-4, a čeka ju Kanađanka Leylah Fernandez koja je pobijedila Sabalenku

Kanadski navijači mogli bi 'okupirati' New York jer nas u finalu očekuje okršaj njihove velike nade protiv mlađe Britanke! Leylah Fernandez (19) u prvom je kolu pobijedila našu Anu Konjuh i na kraju došla do posljednje stepenice, a Emma Raducanu (19) i dalje nastavlja kvalitetno bombardirati prema tituli.

Tennis: US Open

Bjeloruskinja Arina Sabalenka bila je jedna od favoritkinji za osvajanje turnira, ali nikako da napravi taj potrebni iskorak. Tako je bilo i u ovom polufinalu gdje ju je servis 'izdao' u tie breaku te je nakon 55 minuta igre ostala bez seta, ali uspjela je u drugom oduzeti servis mladoj Fernandez i izjednačiti stvari.

Tennis: US Open

U trećem je setu ipak prelomila Kanađanka u ključnim trenucima. Iako je napravila break kod 4-2, odmah je izgubila prednost, ali je u ključnom gemu kod svog vodstva 5-4 slomila Bjeloruskinju i ušla u finale. U drugom polufinalu je Emma Raducanu bila bolja od favorizirane Grkinje Marije Sakkari i to, reklo bi se, lakše od očekivanog.

Tennis: US Open

U prvom ju je setu razbila sa 6-1, a inače uporna Grkinja naletjela je na britanski zid. U nastavku je odmah Britanka oduzela servis Sakkari i nastavila držati svoj u nastavku za sigurnu pobjedu i ulazak u finale. Još prije dva mjeseca je Raducanu Wimbledon započela kao 338. igračica svijeta, a sad je u finalu US Opena.

Tennis: US Open

Tako je mlada Britanka postala prva tenisačica s pozivnicom koja je došla do zadnje stepenice natjecanja.

POGLEDAJTE I LIVE PRIJENOS OTVORENOG TRENINGA VASE BAKOČEVIĆA I FRANCISCA BARRIA: 

Najčitaniji članci