Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Bešiktaš nije favorit protiv Banvita u 'drugom činu'

Tip dana: Bešiktaš nije favorit protiv Banvita u 'drugom činu'
1

Banvitspor je već tri puta ove sezone pobjedio Bešiktaš. Prva utakmica doigravanja je pokazala kakvu utakmicu i danas možemo očekivati, a to je rat na terenu

VIDEO

Očekivano su tešku i nadasve tvrdu utakmicu odigrali Banvit i Bešiktaš u prvoj utakmici ove serije doigravanja. Već sami početak utakmice pokazao je u kojem ćemo smjeru gledati ove dvije momčadi, a to je rovovska bitka za svaki poen. Banvit je do poluvremena postigao svega 20 poena, nisu imali odgovora na zonu Bešiktaša, a s druge pak strane Bešiktaš je nekim teškim šutevima preko ruke, sa istekom vremena došao do prednosti od devet poena (29-20).

U nastavku su obrane popustile s obje strane terena, Banvit je uspijevao u velikoj mjeri pretrčati protivnike i na nepostavljeni napad dolaziti do laganih poena. Bešiktaš je na ulasku u posljednju četvrtinu imao sedam poena prednosti (49-42), no s dvije vezane trice Banvit se vratio u utakmicu i gledali smo tijesnu završnicu. 

Poveo je Banvit 65-62, a Bešiktaš imao svoj zadnji napad u utakmici. Ozer je lukavo izborio tri slobodna bacanja, pogodio sva tri i izjednačio rezultat, da bi Banvit u zadnjem napadu tricom Erdogana sa istekom vremena stigao do pobjede i prednosti u seriji.

- Nismo igrali dobro, ali smo pobijedili - diplomatski će trener Banvita, Ene nakon utakmice.

Iako su iz redova Bešiktaša dolazile informacije da Falker i Ozer neće biti na terenu, barem ne za prvu utakmicu, obojica su zaigrali. Bešiktaš je jako dobro branio visoke igrače Banvita, najčešće udvajanjem, pa je tako jedan Davis ostao na svega tri poena (šut 3/13), Bajramović na tri (1/6), dok je dobru rolu odigrao Veyseloglu sa sedam poena i sedam skokova.

- Na takvu situaciju pod obručima je također utjecao i tempo cijele utakmice koji nije bio dobar za nas. Moramo popraviti naš ritam u utakmici i igrati nešto bržu košarku - dodaje Ene.

Trener Kunter na klupi Bešiktaša je prije početka doigravanja kazao da nitko ne smije biti u zabludi što su pobijedili u šest uzastopnih utakmica do poraza od Efesa, te da će prva utakmica protiv Banvita biti pravo mjerilo njegove momčadi. Momčad je zakazala u ključnim trenutcima, nedostajalo je protočnosti lopte u napadu i sve se svodilo na individualnu kvalitetu i izvedbu pojedinca, a to je upravo ono što žele izbjeći u današnjoj utakmici.

- Nedostajalo nam je timske igre na terenu i moramo tome težiti više - ističe Kunter.

Prije svega ovom izjavom može misliti na Markotu, koju je na svoju ruku, kada je ostajalo dovoljno vremena za napad uzimao šuteve sa osam, devet metara. Iako je upravo on u konačnici bio prvi strijelac momčad s 18 poena uz devet skokova, nema sumnje da će Kunter itekako porazgovarati s njim uoči današnje utakmice.

- Neki igrači su odigravali neke akcije prema nekome svome viđenju, a tako ne ide u ovoj fazi doigravanja - zaključio je Kunter.

I dvije utakmice ove sezone i prva utakmica doigravanje je pokazala kakvu utakmicu i danas možemo očekivati, a to je rat na terenu. Rovovska bitka od samoga početka ne bi trebala ni danas izostati, a obrane biti u prvom planu, kao što su bile i u sve tri dosadašnje utakmice. Banvit nije imao odgovora na zonu, dok je s druge strane u napadu Bešiktaš imao velikih problema budući je kod šuta protivnički igrač uvijek bio na ruci.

Skok igra i danas će biti od velike važnosti za obje momčad, posebno ofenzivni skok gdje je Banvit u prvoj utakmici imao 13, a Bešiktaš skok više. U turskim medijima nakon prve utakmice, u analizi iste, većina njih je složna da Bešiktaš ne može bolje i više od ovoga, te da je ovo njihov možda i maksimalni limit. 

S druge pak strane mnogi i danas daju prednost Banvita, posebno iz razloga što vide da momčad ima mjesta za napredak u današnjoj utakmici, a to se prije svega odnosi na unutarnju igru visokih igrača, kao i vanjski šut gdje je Banvit šutirao 4/20 trice u prvoj utakmici.

Prognoza: Bešiktaš - Banvitspor, hendikep -5, tip: 2

Bešiktaš je ove sezone izgubio tri utakmice protiv Banvita. Protiv Galatasaraya su izgubili dvije utakmice, Fenera tri, Efesa dvije, protiv Pinara dvije. 

Dakle, protiv prvih pet momčadi domaćega prvenstva u regularnom dijelu prvenstva imaju omjer pobjeda i poraza 0/12. Kunter je istaknuo da niz pobjeda pred doigravanje nije pravo mjerilo stanja njegove momčadi, a porazi od Efesa i Banvita su to i potvrdili. Momčad jednostavno nema ideje na terenu, rekli bismo momčad bez glave i repa, kao što su to bili veći dio ove sezone. 

Prva utakmica protiv Banvita je samo pokazala dio toga (13 asistencija) i samo zahvaljujući pogođenim šutevima preko ruke sa istekom napada i opuštenosti Banvita u skok igri, Bešiktaš je držao egal u utakmici do samoga kraja. Rezultat vara. Banvit je kvalitetom sigurno ispred Bešiktaša i u tome nema dileme, potvrdili su to turski stručnjaci nakon prve utakmice, gdje su i sami izjavili da Bešiktaš nemože bolje i više od toga, dok kod Banvita itekako ima mjesta za napredak. U to nema sumnje i to treba potpisati. 

Ene je dosta iskusan trener da zna razbiti zonu Bešiktaša, a za to ima i igrače. Stigli su pobjede u prvoj utakmici uz jako lošu igru visokih igrača, a za očekivati je danas daleko bolje izdanje i Davisa i Bajramovića koji su posebno podbacili, a reket Bešiktašta itekako "pušta". Danas nikako ne vidim ovu utakmicu na strani Bešiktaša, prednost im je domaći teren, sve ostalo je na strani gostiju. 

Bešiktaš je ove sezone imao jako puno problema s agresivnom obranom protivnika, imali su i protiv Banvita, pa se logično nameće under 75.5 na Bešiktaš. No mogućnost tijesne završnice me odgovorila od toga, ali od hendikepa nije. Banvit je momčad koja ima glavu i rep, momčad koja igra timsku košarku, dok je Bešiktaš totalna suprotnost i danas ne mogu biti ovako veliki favoriti u utakmici. Štoviše, pobjeda gostiju je daleko logičniji izbor, a tijesna završnica itekako pokriva ponuđeni hendikep. Jači ulog sigurno vrijedan. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Njihova borba neće biti za IBF titulu jer je Ukrajinac tražio izuzeće
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka