Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tip dana: Chambery lovi bitne bodove u utrci za Ligu prvaka

Tip dana: Chambery lovi bitne bodove u utrci za Ligu prvaka
1

Naša očekivanja od ovog derbija idu u smjeru puno izjednačenije utakmice nego kvote sugeriraju i vjerujem da će Chambery ostati dugo u susretu s Montpellierom

VIDEO

Chambery-Montpellier, 20.45 sati

Bertand Gille se vratio prije nekoliko tjedana, Bašić ga je slijedio nešto kasnije, a danas je u sastavu nakon nekoliko propuštenih utakmica najavljen i Damir Bičanić (lakši operativni zahvat na laktu), što znači da će Chambery u jedan od važnijih mečeva sezone ući gotovo kompletan. Fali tek manje bitno krilo Busselier.

U prošlom kolu su bez puno potrošnje dobili zadnji sastav lige Billére, uz 10 golova ljevaka Patyja, 8 golova desnog beka Marka Panića (8/10), te 7/9 lijevog beka N'Guessana, Bertand Gille je imao zapaženih 3/4, ali trener Cavalli je vjerojatno više razmišljao o današnjem derbiju i vodio momčad tako da se nitko ne umori previše. Panić je igrao vjerojatno najbolju partiju od dolaska u Chambery, Nyokas je dobio odmor, tako da će danas biti potpuno spremni za napad na velikog rivala. S ta dva boda protiv Billérea, Chambery je ostao na 5. mjestu, bod iza Nantesa koji trenutno drži 4. poziciju, posljednju koja vodi u Europu naredne sezone. Stoga ne čude riječi predsjednika Chamberyja Alaina Ponceta kada kaže da će za vikend biti veliki navijač Nantesa tijekom Final Foura EHF kupa kojem je Nantes domaćin. Eventualni naslov za francusku momčad otvorio bi dodatno mjesto u Europi, a kako Chamberyju nitko ne može preoteti 5. mjesto, to bi im donijelo plasman u EHF kup.

- Nekoliko prethodnih mjeseci nije bilo lagano. Čak iako sezona nije gotova, čini se kompliciranijom nego prethodne. Nove igrače je sporo integrirao novi stručni stožer, a posebno su se ponavljale ozljede. Sve nas je to ometalo - govorio je Poncet, koji je na čelu Chamberyja od 1997. godine.

Osvrnuo se i na današnji derbi...

- Ovo je i dalje "clasico", možda s manje zvučnih imena, ali esencijalna utakmica za Europu i nećemo ništa prepustiti slučaju.

Tri su kola do kraja, Montpellier trenutno drži 2. mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali Dunkerque ima tek bod manje, Nantes 3, a Chambery 4 manje. S eventualnom pobjedom večeras, Chambery bi se privukao na 2 boda razmaka. Do kraja mu slijedi gostovanje kod Dunkerquea i domaći meč protiv Créteila, dok Montpellier mora kod Tremblaya i doma ugostiti Nantes. Očito je dakle da se još ima puno toga igrati u borbi i za EHF i za Ligu prvaku. 

Chambery je pak ove sezone već dva puta gubio od Montpelliera, doma u Kupu 29:25, u gostima 33:22. Međutim, teško se sjetiti perioda u sezoni kada su imali situaciju s ozljedama kao danas, praktički su kompletni i sigurno će 'poginuti' na parketu. 

- Upravo me to brine. Dobili smo ih dva puta ove sezone uz dobre partije. Znam da su oni jako opasna momčad s velikim ponosom. Igrat će kao da im je sezona na ulogu, ako izgube mislim da će ostati bez Europe - ističe Canayer.

Montpellier je usred najtežeg mogućeg dijela rasporeda. U dva posljednja kola tukli su Dunkerque u gostima, doma odigrali 25:25 protiv PSG-a iako su glavni igrači imali ispodprosječan dan: Gajić 1/6, Metličić 1/3, Accambray 3/8, Malmagro 0/5, Borges 2/5. Robin i Desbonnet su obranili 15 lopti, obrana je zadržala Bojinovića i Hansena na 2/7, odnosno 5/9, Kopljara na 3/8, kao i Abaloa. PSG se provukao samo zbog 20 obrana Sierre. 

- Sviđa mi se kako smo odigrali ključne minute utakmice, za mene je ovo bila dobra večer - govorio je nakon boda trener Patrice Canayer.

- Sretan sam zbog dvije posljednje utakmice, izborili smo finale Kupa, momčad je stekla samopouzdanje i možemo razmišljati o Chamberyju - dodao je Michael Guigou. 

- Neki se sigurno pitaju kako ista momčad može dobiti Dunkerque u gostima, odigrati remi protiv PSG-a, te doma izgubiti od Créteila - reći će zagonetno Canayer, svjestan da mu je tim sjajno reagirao protiv najboljih, Dunkerquea, Nantesa i PSG-a, da su podignuli bitno obranu nakon 32 primljena doma od Créteila i da trenutno 'jašu' na pozitivnom valu. 

Jedina loša stvar je zapravo - stara stvar. Ovih dana je objavljena nova epizoda oko afere klađenja na utakmicu Cesson - Montpellier. Objavljen je izvještaj na 45 stranica u kojem se navodi i analiza psihologa koji je pregledao meč i zaključio da ponašanja nekih igrača Montpelliera tijekom prvog dijela nisu bila normalna, nisu se trudili maksimalno i kao da su namjerno 'tankirali'. Imena nisu objavljena. Trener Canayer se osvrnuo i na to...

- Moramo biti pažljivi u biranju riječi. Moja analiza jest da je izvedba u prvom dijelu bila daleko ispod naše uobičajene, to je jasno. Ali nikad nisam rekao da je to bilo namjerno. Shvaćam da nismo bili dobri, ali ne treba mi ekspert da bih to vidio. 

Vezano za današnji meč Canayer je dodao kako se na treninzima osjetilo da je to igračima u glavi, da ih to smeta i da je ovo nova distrakcija.

- Trebamo odigrati utakmicu, odigrat ćemo i nastojati opet preskočiti prepreku, ali ne možemo reći da ne utječe na nas, to je nemoguće.

Prognoza: Hendikep +2.5 tip: 1

Krajem ožujka u ovoj je dvorani Montpellier slavio 29:25 u Kupu. U odnosu na taj meč gosti su jači za Gajića, a Chambery za Bašića i Bertranda Gillea, koji Chamberyju znače daleko više nego Gajić Montpellieru. Naša očekivanja od ovog derbija idu u smjeru puno izjednačenije utakmice nego kvote sugeriraju i vjerujem da će Chambery ostati dugo u susretu, da ćemo gledati egal meč i veliku borbu jer se radi o važnim bodovima za oba tima. Montpellier želi sačuvati 2. mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a Chambery mu eventualnom pobjedom može doći na samo 2 boda i može se i on uključiti u borbu za elitu. U odnosu na prošla kola vraća se i Bičanić, tako da Cavalli konačno ima sve glavne igrače na raspolaganju. Što se nije dogodilo već mjesecima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku