Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tip dana: Cleveland je udaljen jedno mjesto od doigravanja

Tip dana: Cleveland je udaljen jedno mjesto od doigravanja
1

Serija je došla do kraja i Cleveland ima priliku ostvariti "metlu" protiv posrnulih Metsa. Pobjeda je zbilja imperativ za njih i danas je odlična prilika da nastave niz

VIDEO

Sjajna igra Cleveland Indiansa (76-65) dovela ih je do druge jako bitne pobjede u seriji, a danas će krenuti po "metlu". S obzirom da je njihov glavni konkurent (Detroit) izgubio, oni su im se sada približili na 5,5 utakmica zaostatka u diviziji, a u wild card utrci sada zaostaju samo jednu utakmicu iza Tampa Bay Raysa.

Ovo je zbilja jako bitna utakmica za Cleveland. Imaju jako dobrog bacača na 'moundu', protiv ekipe kojoj je doigravanje odavno pobjeglo.

Domaćini će danas na mound poslati Dannya Salazara (1-2; 3,00 ERA) koji je pokazao jako puno toga od kada je pozvan u rotaciju Indiansa. U zadnjem startu je odradio šest odličnih izmjena i nije dopustio niti jedan run. Sve što je dopustio je bilo šest hitova, a na koncu je dodao šest strikeouta.

- Bio je efikasan. Kada je na baze dopustio nekoliko trkača, uspijevao je uvijek izaći iz problema. Velika je budućnost pred njim, mislim već sada je velika - rekao je menadžer Indiansa Terry Francona.

Njegov kolega Mike Aviles također misli da je pred njim velika budućnost:

- Ovaj klinac baca odlično. Impresivno je gledati ga kako izlazi na 'mound' svaki peti dan i kako kontinuirano postaje sve bolji - dovršio je Aviles.

Salazar je na Progressive fieldu odradio dvije utakmice. U jednoj je bio jako dobar i ostvario svoju premijernu pobjedu i dopustio samo jedan run, dok je u zadnjem domaćem nastupu propustio četiri runa, ali je zato 'strikeoutirao' deset udarača Detroita.

Gosti će na mound poslati nestabilnog Japanca Daisuke Matsuzaku (0-3; 10,95 ERA). Od kako se priključio rotaciji Metsa on je u ogromnim problemima i još uvijek nije ostvario kvalitetan start. Japanac je jedan od legendi igrača koji su došli profesionalno igrati u SAD, no čini se kako je njegovo vrijeme ipak prošlo. Konstantno se borio s ozljedama i to bi ga na koncu moglo koštati karijere.

Odradio je tri starta do sada i sva tri je izgubio, a redom je dopustio četiri, pet i šest runova. Zadnji start je upravo bio najgori kada je ekipi Atlante kroz tri izmjene dopustio šest runova i sedam hitova, te je prošetao dvojicu udarača.

U karijeri je ostvario četiri pobjede i dva poraza uz 2,72 ERA, no to je bila neka druga priča i Matsuzaka je tada bio daleko bolji bacač. Zadnji njegov start protiv Clevelanda je bio prije dvije godine i tada im je kroz pet izmjena prepustio pet runova.

Prognoza: Cleveland - NY Mets; Broj poena domaćina 4,5 tip: više

Ovo je apsolutno velika prilika za Cleveland. Zahvaljujući dobrim predstavama su došli do toga da su sada samo jednu utakmicu udaljeni od wild card mjesta koje vodi u play-off. Oba dva puta su pobijedili Metse u seriji i to s hendikepima. Imaju pet pobjeda u zadnjih šest utakmica i u tom periodu samo jednom nisu pobijedili s hendikepom. Domaćini će danas na mound poslati Dannya Salazara (1-2; 3,00 ERA) koji je pokazao jako puno toga od kada je pozvan u rotaciju Indiansa. U zadnjem startu je odradio šest odličnih izmjena i nije dopustio niti jedan run. Sve što je dopustio je bilo šest hitova, a na koncu je dodao šest strikeouta. Salazar je na Progressive fieldu odradio dvije utakmice. U jednoj je bio jako dobar i ostvario svoju premijernu pobjedu i dopustio samo jedan run, dok je u zadnjem domaćem nastupu propustio četiri runa, ali je zato 'strikeoutirao' deset udarača Detroita. Gosti će na mound poslati nestabilnog Japanca Daisuke Matsuzaku (0-3; 10,95 ERA). Od kako se priključio rotaciji Metsa on je u ogromnim problemima i još uvijek nije ostvario kvalitetan start. Japanac je jedan od legendi igrača koji su došli profesionalno igrati u SAD, no čini se kako je njegovo vrijeme ipak prošlo. Konstantno se borio s ozljedama i to bi ga na koncu moglo koštati karijere. Odradio je tri starta do sada i sva tri je izgubio, a redom je dopustio četiri, pet i šest runova. Zadnji start je upravo bio najgori kada je ekipi Atlante kroz tri izmjene dopustio šest runova i sedam hitova, te je prošetao dvojicu udarača. Gosti su pomladili momčad, nemaju najboljeg udarača, a dva ponajbolja su poslali u Pittsburgh. Praktički igraju sa "djecom" koja su još uvijek "zelena" i teško je uopće očekivati da mogu parirati Clevelandu koji je doma jako dobar i koji ima imperativ pobjede.

 Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka