Obavijesti

Sport

Komentari 36

Tip dana: Dinamo zna kako iskoristiti Hajdukove probleme

Tip dana: Dinamo zna kako iskoristiti Hajdukove probleme
1

Hajduk je osvajanjem Kupa osigurao plasman u Europu i nema rezultatskog motiva u derbiju. Tudor je priključio četiri juniora ekipi kako bi imao 18 igrača u zapisniku

VIDEO

Posljednje prvenstveno kolo donosi nam veliki hrvatski derbi, no ujedno i utakmicu bez imalo rezultatskog značaja budući da je Dinamo već odavno osigurao osmi uzastopni naslov prvaka, dok je Hajduk u srijedu osvajanjem Kupa riješio dileme oko izlaska u Europu sljedeće sezone. Iako rezultatskog motiva nema, jasno je da u Maksimiru igrači i rukovodstvo Dinama žele novo slavlje nad velikim rivalom iz Splita. Uostalom, Dinamo je već odavno prvak no Jurčićeva momčad ne posustaje. U posljednjih je 13 kola Dinamo ostvario 10 pobjeda i tri remija bez pogodaka.

Jurčić želi najslađom pobjedom zaključiti sezonu: 

- Prije utakmice protiv Hajduka nikada ne možemo govoriti o "još jednoj utakmici", ipak je to derbi. Hajduk je neki dan osvojio Kup i dolazi rasterećen rezultatom i ambicijama, a dodamo li tome našu dobru formu onda mislim da su to dobri preduvjeti za kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Igramo dobar nogomet ovoga proljeća, pobjeđujemo i s istim ciljem čekamo derbi. Jako sam zadovoljan kako dečki rade na treninzima i to se vidi na utakmicama. Samo takvi ljudi, gladni uspjeha i željni samopromocije i napredovanja mogu napraviti dobar posao.

Što se izostanaka tiče, zbog ozljeda Jurčić neće računati na Tomečaka i napadača Čopa, dok su svi ostali igrači na dispoziciji.Reprezentativni stoper Šimunić se vratio s odmora i prema Jurčićevim će riječima sigurno igrati. Inače, u medijima se često spominju mogući odlasci vratara Kelave, ključnog veznjaka Sammira i napadača Krstanovića, stoga ne treba sumnjati da će se oni htjeti u najljepšem svjetlu oprostiti od navijača na Maksimiru.

Hajduk je u sjajnoj utakmici na Maksimiru u srijedu sasvim zasluženo podigao Rabuzinovo sunce, trofej namijenjen pobjedniku Kupa. Bolje je djelovao Hajduk u obje utakmice protiv Lokomotive, a Tudorova momčad pokazala je pravi karakter i zbog činjenice da je u oba susreta Lokomotiva prva stigla u vodstvo. Tim uspjehom Hajduk je riješio ključno pitanje nastupa u Europi, a nakon utakmice u ranim jutarnjim satima igrači i stručni stožer proslavili su veliki uspjeh s navijačima na Poljudu. 

S obzirom na navedeno, Hajduk nema rezultatskog imperativa u derbiju, a samo je pitanje hoće li sezonu završiti na trećem mjestu iznad Splita i Rijeke, ili će ih neki od navedenih timova prestići u posljednjem kolu.

Tudor zna koliko je snažan Dinamo: 

- Dinamo je favorit, oni su druga dimenzija, priča za sebe. Svi znamo kakva je Dinamova momčad, ali kod mojih igrača Dinamo budi motiv. Idemo odigrati najbolje što možemo, odigrati mušku utakmicu, idemo pobijediti. Vjerujem u moje momke, ne idemo primiti što manje golova. Parirati ćemo Dinamu koji je trenutno naša najbolja momčad. Pripremili smo se za derbi. Dinamo je prvak, mi smo uzeli Kup. Uvijek je posebni naboj kada igraju Hajduk i Dinamo, to nisu obična tri boda bez obzira na situaciju na tablici.

Hajdukov trener ima ogromnih problema s izostancima i praktički će B momčad zaigrati protiv Dinama. Naime, samo od ekipe koja je igrala uzvratnu utakmicu Kupa s Lokomotivom, Tudoru nema pet igrača. Jozinović je suspendiran, dok su ozlijeđeni napadači Vuković i Maglica, sjajni ofenzivni veznjak Sušić, te bek Vršajević. Uz to nema ni talentiranog Mikanovića, a od prije nema prvog vratara Blaževića, važnog veznjaka Andrijaševića, te Kiša i Mujana. Kako bi imao 18 igrača za zapisnik, Tudor je odlučio momčadi priključiti juniore Lučića, Džonija, Kovačića i Pašalića.

Prognoza: Dinamo - Hajduk , tip: 1

U najavi je napisano sve najbitnije glede prognoze na ovu utakmicu. Dinamo derbi shvaća ozbiljno, iza njih su sjajne predstave u posljednje vrijeme i dobri rezultati, a većih problema s izostancima nemaju jer Jurčić ne računa samo na Čopa i Tomečaka. Hajduk je pak odigrao tešku utakmicu s Lokomotivom u srijedu i osvojio i proslavio osvajanje Kupa i plasmana u Europsku ligu. Tudor ima ogromnih problema s izostancima i to iskusna momčad poput Dinama treba iskoristiti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković