Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tip dana: Guingamp pobjedom kod Ajaccioa ulazi u prvu ligu

Tip dana: Guingamp pobjedom kod Ajaccioa ulazi u prvu ligu
1

Gosti si ne smiju dozvoliti ništa drugo osim pobjede. Bilo kakvim kiksom pobjedu bi morali tražiti u zadnjem kolu protiv Dijona, što ih stavlja u vrlo neugodnu situaciju

VIDEO

Iako je ispao već odavno, Ajaccio je svoju satisfakciju našao u oduzimanju bodova momčadima koji se grčevito bore za ostanak, pa su tako osim pobjede na gostovanju kod Clermonta, vrlo sretno i spretno pobijedili favorizirani Laval, koji nije imao drugog izbora nego pred kraj utakmice baciti sve karte u napad. Jednu takvu kontru iskoristio je Bocognano i u 94. minuti donio svojoj momčadi tek šestu pobjedu u prvenstvu, koja ipak za njih nema nikakvu težinu.

No ako planove kvare momčadima sa dna, definitivno ne kvare onima sa vrha ljestvice. Glatko su izgubili svaki dvoboj sa bilo kojom top 10 momčadi, u zadnjih 16 utakmica poraz su doživjeli čak 12 puta, a danas će imati vrlo težak zadatak zaustaviti Guingamp, koji u slučaju pobjede može početi slaviti svoj ulazak u prvu ligu.

Momčad Jocelyna Gouvernneca u zadnje vrijeme pruža impresivne igre, a posljednji na njihovom putu stradao je Lens sa 7-0. Prije njega Le Mans je dobio porciju od šest komada, a nešto bolje prošao je Arles izgubivši "samo" 2-0.

- Pobjedom protiv Lensa korak smo bliže prvoj ligi, odigrali samo odličnu utakmicu, zabili vrlo brzo četiri gola koja su potpuno demoralizirala našeg protivnika. Protiv Ajaccioa idemo osvojiti plasman u prvu ligu, biti će vrlo teška utakmica, no ja sam uvjeren u mogućnosti svoje ekipe - rekao je trener.

Tako je kiks Angersa na gostovanju kod Auxerrea, te domaći poraz Caena doveo momčad Guingampa na korak od ostvarenja snova. U zadnjem kolu dočekuju Dijon koji ima svega pet bodova manje, te je jasno kako danas moraju riješiti sve ne žele li se naći u vrlo neugodnoj situaciji da pitanje svoje sudbine rješavaju u zadnjem kolu protiv vrlo dobre ekipe. Jedini izostanak u ekipi biti će rezervni napadač Douniama.

Prognoza: GFCO Ajaccio - Guingamp , tip: 2

Guingamp jednostavno mora pobijediti jer pobjeda znači plasman u prvu ligu nakon dugotrajne i mukotrpne borbe. Drugo si ne smiju dozvoliti jer onda to znači da se moraju vaditi protiv Dijona, a Dijon je barem tri puta jači od Ajaccioa, što govori i samo stanje na ljestvici. Momčad je u odličnoj formi, kompletni su, a u prošlom su kolu ispratili Lens sa 7-0. Nešto prije 6-1 su dobili Le Mans, koji je tukao Ajaccio 3-1 u gostima. 

Ajaccio je upisao sada 2 pobjede u kratkom vremenu, no njih su ostvarili protiv sebi sličnih klubova. U zadnjih 16 utakmica oni bilježe 12 poraza. Od svih momčadi sa vrha glatko su poraženi, a nemaju ni remi protiv top 10 momčadi. Vjerujem da gosti neće ništa prepustiti slučaju te očekujem glatku pobjedu..

  • Francuska 2. Liga, GFCO Ajaccio - Guingamp 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...