Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Li Na je sad glavna favoritkinja u Wimbledonu...

Tip dana: Li Na je sad glavna favoritkinja u Wimbledonu...
1

Dok kineska tenisačica Li Na ne pokazuje puno slabosti ove godine u Wimbledonu, Radwanska se dosta muči sa servisom. Li Na je sad prva favoritkinja na turniru...

VIDEO

Iako je razina kvalitete tenisa u meču između Radwanske i Pironkove bila zaista visoka, Poljakinja je još jednom loše otvorila meč. Dopustila je Pironkovoj da preuzme inicijativu, dobije na samopouzdanju i s velikom dozom sigurnosti kontrolira izmjene.

Ipak, kako je meč odmicao tako se i situacija na terenu mijenjala. Radwanska je sve više igrala na forehand stranu Pironkove koja je pod pritiskom pucala. Uz to je sve češće izlazila na mrežu što je donijelo vidljivi rezultat.

Koliko je Radwanska dobro igrala u završnici potvrđuje i brojka od samo 3 neforsirane pogreške u posljednjem setu. Meč je završila s 39 winnera i 11 neforsiranih pogrešaka što je također odlična statistika. Unatoč tome, treba napomenuti kako je Pironkova u kasnijoj fazi meča imala problema s ozljedom stopala.

- To što sam najveća preostala nositeljica ne znači gotovo ništa kako je ovdje dosad bilo dosta čudnih rezultata. Ostalo je još tenisačica koje igraju odličan tenis. Svaki meč je priča za sebe. Igrala sam dosta puta protiv Na Li i uvijek su to bili dobri i neizvjesni mečevi pa ću morati igrati zaista dobar tenis - izjavila je Radwanska nakon pobjede.

Dok je ona još jednom trošila snagu na preokret, Na Li je najlakše u karijeri svladala Robertu Vinci. Kao što je otkrila nakon meča, u tome joj je dosta pomogao trening vraćanja slajsova kojeg je imala s trenerom. Tako je izjavila:

- Bila sam vrlo nervozna jer  sam na zagrijavanju vježbala vraćanje slajsova sa svojim mužom. Osjećala sam se vrlo loše jer nisam mogla iskontrolirati ni stići lopticu. Zaista je velika razlika između muškog i ženskog slajsa. Bila  sam iznenađena kako sam dobro udarala lopticu u meču. Mogla sam još tri sata igrati koliko sam snage imala.

Da, Na Li je bila bolja u gotovo svakom segmentu igre. Dok je odlično reagirala na slajsove Talijanke, u dosta navrata je Na Li izlazila i na mrežu nakon igranja na njen backhand. Rezultiralo je to s 14 osvojenih poena od mogućih 19 što je dobra statistika.

Ipak, najveću je razliku stvorila u izmjenama s osnovne linije. Imala je dovoljno vremena za namjestiti se na udarac te su joj udarci bili zaista snažni i precizni. kako Vinci nije imala ni svoj dan na servisu, već je nakon par gemova bio jasan ishod meča.

Iako je Radwanska dobila na samopouzdanju preokretom, i sama je svjesna kako u ovom meču nije favoritkinja. Istina, Na Li je bila na rubu ispadanja protiv  Zakopalove, ali je zato u jučerašnjem meču pokazala izvrstan tenis. Osim što je svježija, pokazala je i bolji tenis u dosadašnjem dijelu turnira što bi trebalo biti dovoljno za novu pobjedu.

Prognoza: Radwanska Agnieszka - Li Na , tip: 2

Iako je Radwanska vrlo spremna tenisačica, ona je u posljednja dva meča na terenu provela oko 4 i pol sata. To nije toliko bitno zbog umora već činjenice kako dosta oscilira u igri. Pironkovu je pobijedila samo na račun njene nestrpljivosti u drugoj fazi meča. Pironkova je nakon prvog seta sve imala u rukama, ali nije uspjela nastaviti igrati na toj razini tenisa te je pod pritiskom sve više brzala i griješila. S druge strane je Li Na pokazala vrhunski tenis. 

Upravo je s tom izvedbom i postala najveći favorit za osvajanje Wimbledona. Odličan servis, dobri izlasci na mreži kao i sigurna igra s osnovne linije su sami po sebi odlični razlozi za ovu okladu. Uz to, Na Li je konačno uspjela odlično napadati slajsove koji su joj u prošlosti i stvarali najviše problema. Dok Radwanska nije pretjerano sigurna na servisu, Na Li je pokazala odličnu igru na returnu te bi trebala imati i popriličan broj break loptica. 

Mišljenja sam kako je Na Li mnogo sigurnija u sebe te da trenutno ima bolju igru za ovu podlogu i upravo zbog toga okladu na njenu pobjedu smatram odličnim izborom. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Wimbledon, četvrtfinale, žene:

Radwanska Agnieszka - Li Na 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled