Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Litva jučer izgubila pa danas mora dobiti "furiju"

Tip dana: Litva jučer izgubila pa danas mora dobiti "furiju"
1

Teško nam je zamisliti razbijanje Španjolaca, posebno jer nikakve potrebe za time nemaju, a Litavci su jučer pokazali da se ne predaju niti kad gube 20 poena razlike

VIDEO

Susret Španjolske i Litve odredit će poredak prve tri momčadi u skupini E. Situacija je ovakva. Pobjedom Španjolaca oni ostaju na prvoj poziciji, Hrvatska skače na drugo mjesto, a Litva je treća. Pobjedom Litve do 5 poena razlike Španjolska je prva, Litva druga, a Hrvatska na trećem mjestu. Pobjeda Litve s više od 5 poena razlike stavlja Litvu na čelo skupine, Španjolska je druga, a Hrvatska tek treća.

Kombinacije ne koje ne treba previše obraćati pozornost, jer često samo navedu na krivi trag. Najbitnija će ovdje biti samo pobjeda jer se Litva bori za drugu poziciju kojom bi izbjegla Srbiju u četvrtfinalu. Jučer su imali priliku izboriti se za to mjesto, ali Hrvatska je bila prejaka. Na poluvremenu se činilo da je sve gotovo kada je Hrvatska uzela vodstvo 59:39. Litva je djelovala razbijeno i susret je praktički bio riješen.

No četvrta osobna Šarića sve je okrenula, Litva je zaigrala presing koji im je donio nekoliko laganih poena, a na to se nadovezao Grigonis s čak 16 poena u samo 6 minuta posljednje četvrtine i Litva je preuzela vodstvo. No sve im je palo u vodu kada je Junaković 7 sekundi do kraja zabio tricu, a suci su prešutjeli faul na Dimši i Litva je ostala bez svega.

Novi problem dogodio im se u samoj završnici kada se ozlijedio briljantni Grigonis koji je do tog trenutka zabio 31 poen. On je izašao i više se nije vraćao u igru a izgledalo je kao ozljeda koljena. O njegovom današnjem nastupu će puno toga ovisiti a hoće li nastupiti jučer u Litavskom stožeru nisu znali odgovoriti.

Španjolci pak nikoga ne oduševljavaju igrom na ovom turniru, ali su i dalje neporaženi. Nakon mučenja s Iranom isto su ponovili i jučer protiv Argentine kada su imali čak i zaostatak na poluvremenu, ali uspjeli su ga okrenuti u drugom dijelu. Španjolci zasada djeluju vrlo nekonkretno u napadu, no individualna kvaliteta ih je dosada izvlačila. 

- Igramo dosta promjenjivo ali na kraju uvijek izvučemo sigurnu pobjedu, a to je najvažnije - kazat će izbornik Guil.

- Mislim da smo utakmice s Iranom i Argentinom jako dobro iskoristili kako bi dodatno uigrali neke stvari i sada spremni čekamo ključne utakmice. 

Španjolcima je za prvo mjesto danas dovoljan i poraz do 5 poena razlike, premda vjerojatno neće tako razmišljati jer se u košarci to puno puta zna obiti o glavu. Puno je realnije očekivati da će maksimalnim pristupom pokušati održati pobjedničku atmosferu u momčadi.

Prognoza: Hendikep +8,5 tip: 1

Utakmica koja će odrediti poredak u skupini E donosi puno kombinacija. Najbitnije je uzeti prvo mjesto za što Litvi treba pobjeda od pet ili više poena razlike, dok će Španjolcima biti dovoljan i poraz do navedene razlike. Obzirom da se radi o dvije vrlo izjednačene momčadi logično je očekivati izjednačen susret u kojem će se u završnici odlučivati a onda ovaj hendikep na Litvu ima vrlo veliku vrijednost. Obzirom da je jučer Grigonis zadobio ozljedu i upitan je njegov današnji nastup ulog malo niži, ali teško mi je zamisliti razbijanje Španjolaca, posebno jer nikakve potrebe za time nemaju, a Litavci su jučer pokazali da se ne predaju niti kad gube 20 razlike, tako da će vjerovati da mogu stići bilo kakav zaostatak. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu