Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Oldenburg oslabljen, gosti bez 'playa' obezglavljeni

Tip dana: Oldenburg oslabljen, gosti bez 'playa' obezglavljeni
1

Košarkaši Ulma će jako teško zamijeniti Gunthera, a Oldenburg će iskoristiti prednost domaćeg terena nakon što su u drugoj utakmici izjednačili omjer na 1-1

VIDEO

Polufinalne serije košarkaške Bundeslige za sada protječu u apsolutnoj dominaciji gostujućih momčadi. U Oldenburgu uoči današnjeg ogleda smatraju da imaju pravo tvrditi da će baš oni prekinuti tu seriju. Prekinuli su u subotu dvije serije Ulma. Onu od 12 pobjeda kod kuće i osam ukupno gledano. Bila je to pomalo čudna utakmica. Oldenburg je trebao pobijediti kako bi ostao u igri nakon triler poraza u prvoj utakmici. 

Sreća im se osmjehnula odmah na početku susreta kada se u drugoj minuti ozlijedio "mozak" Ulma, play Per Günther. Odmah je šepajući napustio parket i više se nije vraćao. Postoji velika mogućnost da je to bila njegova zadnja utakmica ove sezone. To kao da je potpuno presjeklo današnje goste koji su zaostali 0:11. Potkraj prve četvrtine gubili su 3:20 te je tu bilo sve manje-više riješeno. Ulm je nešto pokušavao, čak je u nastavku spustio razliku na jednoznamenkastu brojku, ali priključak nije uspio uhvatiti. 

Bez Günthera nije bilo niti Johna Bryanta. Taj centar je najbolji strijelac Ulma, no prve poene postigao je tek u drugom poluvremenu (24 minuta). Izostao je pick and roll njega i Günthera što je potpuno obezglavilo njihov napad. Za tricu su šutirali 3/14 (21,4 posto), ukupno iz igre samo 33,9. Lance Jeter je preuzeo dirigentsku palicu i nije se najbolje snašao. Rezultat svega bilo je samo 9 asistencija Ulma i tri izgubljene lopte više. Priliku na playu dobio je i potpuno neiskusni Till-Joscha Jönke koji je ovu sezonu proveo u regionalnoj ligi, dok je u prvoj ligi skupljao mrvice. 

- Ozljeda tetive koljena Günthera u potpunosti je šokirala momčad. Trebala nam je cijela prva četvrtina da se naviknemo na to. Kasnije smo uspostavili ravnotežu, no utakmicu smo izgubili u prvoj četvrtini. Oldenburg je odlično odigrao u obrani i prisilio nas na 34-postotni šut. To je bila vjerojatno naša najgora utakmica u smislu šuta. No, bez obzira na to, siguran sam da ćemo se vratiti. Možemo odigrati bolju obranu i moramo to učiniti - kazao je trener Thorsten Leibenath.

Dodao je da u današnjem susretu neće moći računati na Günthera pa će odgovornost ponovno trebati preuzeti Jeter, a priliku će ponovno dobiti i mladi Jönke jer Amerikanac neće moći odigrati svih 40 minuta. Kadar Ulma tako je dodatno sužen. Od ranije su izvan pogona Tommy Mason-Griffin i Dane Watts, a uoči polufinala otpao je Sebastian Betz. Krilni centar Keaton Nankivil igra s kroničnim bolovima u ramenu te uopće ne trenira. 

Baš na tom igraču potkraj prošle utakmice potpuno bespotrebno grubi prekršaj je napravio Ronald Burrell (kod vodstva svoje momčadi 70:52 u 39. minuti). Odmah je bio izbačen iz igre, a liga ga je naknadno kaznila s jednom utakmicom neigranja plus 2.500 eura. Tako domaćini danas neće moći računati na tog krilnog centra koji ne briljira u napadu, ali može itekako pomoći u obrani. U subotu je ostao na 2 poena (šut 1/6). Zato je prvi centar Adam Chubb ubacio 13. Junak je bio Julius Jenkins sa 21 poenom. 

- Utakmicu smo dobili zahvaljujući našoj obrani. Ostaviti Ulm na 60 poena grandiozno je postignuće. Nažalost, na kraju smo izgubili hladnu glavu - rekao je trener Sebastian Machowski i dodao:

- Izostanak Günthera velik je minus za Ulm, no ne smatram da ih sada možemo smatrati manje opasnima. 

Burrella će danas vjerojatno zamijeniti Robin Smeulders. On kvalitativno baš nije na njegovoj razini, no može odigrati jako dobro, što je već i pokazao u doigravanju. Očito je da Ulm ima dosta problema s agresivnom obranom protivnika. Bez Günthera danas će im biti znatno teže. Oldenburg nema razloga za mijenjanje taktike, odnosno agresivnom defanzivnom ušutkati vanjski šut protivnika te praktično uopće ne dopustiti Bryantu da primi loptu. 

Prognoza: Hendikep (sa prod.) -3 tip: 1

U Oldenburgu su svjesni kakva im se prilika danas pruža. Ulm je u zadnjem susretu ostao bez svojeg ponajboljeg igrača Pera Günthera. Gosti jednostavno nemaju pravu zamjenu za tog igrača i to će danas doći do izražaja. Mijenjat će ga Jeter, ali on nije klasični play već više igrač koji misli na koš. Tu je i potpuno neiskusni Jönke te nije teško zaključiti koliko će Ulm biti oslabljen. Bez Günthera gosti su u subotu bili obezglavljeni. Nije bilo pick and rolla njega i Braynta pa je ovaj centar prvi poen postigao u 24. minuti. Teško je očekivati da će Ulm danas ponoviti tako lošu šutersku dionicu, ali nema dvojbe da će ponovno imati dosta posla kontra agresivne obrane domaćine. Vanjska linija Oldenburga na čelu s Joyceom i Kramerom sposobna je limitirati svaku momčad. 

Domaćinima će nedostajati krilni centar Burrell, no njegov doprinos u zadnje vrijeme nije toliko izražen. Napadački je bio u lošoj formi i njegovo mjesto će zauzeti Smeulders koji je već u doigravanju pokazao da može odigrati na visokoj razini. Uz to treba pridodati da je na poziciji četvorke Ulm već neko vrijeme dosta oslabljen jer su do kraja sezone otpali Betz i Watts, a Nankivil igra sa konstantnim bolovima u ramenu i uopće ne trenira. Oldenburg danas ima znatno više opcija u napadu, obrambeno su na visokoj razini i morali bi iskoristiti prednost domaćeg parketa, na kojem su dobili 12 od zadnjih 13 susreta. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...