Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tip dana: Raketina Sevilla će ove sezone igrati bez pritiska

Tip dana: Raketina Sevilla će ove sezone igrati bez pritiska
1

Ako nečim mogu biti zadovoljni u Andaluziji onda je to činjenica kako je barem "kesa" puna do vrha. Od glavnih prošlosezonskih igrača u Sevilli je ostao Rakitić

VIDEO


Utakmica Seville i Atletica barem na papiru izgleda kao derbi prvog kola španjolske Primere, a ova dva kluba imaju još nekih neraščišćenih računa iz prošle sezone, poglavito iz Kupa kralja. Atletico je lani u tri od četiri utakmice uspio svladati Sevillu, dok je jedna u kupu završila neriješenim ishodom.

Najbolje je ipak krenuti redom i predstaviti sastave kojima raspolažu Unai Emery i Diego Simeone u novoj sezoni. Sevilla izgleda nešto oslabljena s obzirom da su rasprodane najveće zvijezde poput Jesusa Navasa, Alvara Negreda, Garya Medela, a nema više niti Manua del Morala, Emira Spahića, Andresa Palopa i Luisa Alberta. 

Ako nečim mogu biti zadovoljni u Andaluziji onda je to činjenica kako je barem "kesa" puna do vrha. Od glavnih prošlosezonskih igrača u Sevilli je ostao tek Ivan Rakitić koji je logično preuzeo i kapetansku vrpcu, a tu su još i Beto, Kondogbia, te Coke. 

S obzirom na priljev sredstava Sevilla se mogla baciti i u kupovinu, pa su tako dovedeni napadači Carlos Bacca (Brugge), Raul Rusescu (Steaua) i Kevin Gameiro (PSG), braniči Diogo Figueiras (Pacos Ferreira), Nicolas Pareja (Spartak Moskva) i Vitolo (Las Palmas), ofenzivac Marko Marin (Chelsea), te vratar Beto (Braga). U pripremnom periodu Sevilla je izgledala sasvim solidno, ali kao što se vidi iz priloženog mnogo je upitnika oko ove momčadi.

- Biti će teško nadoknaditi igrače kao što su Alvaro Negredo ili Jesus Navas, ali znali smo da će oni otići i na to smo bili spremni. Imamo više od pedeset posto novog kadra, a iako je predsjednik Del Nido skinuo pritisak s naših leđa, ja vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetnu sezonu - prokomentirao je brojne odlaske trener Unai Emery.

Kod Atletica nije bilo brojnih odlazaka, ali je zato otišao njihov najbolji igrač. Za kolumbijskog napadača Radamela Falcaa Garciju Atletico je inkasirao rekordnu svotu, te s tim novcem doveo Davida Villu i Lea Baptistaa, pa sada Simeone ima tri vrlo kvalitetna rješenja u vrhu napada. Ostatak momčadi identičan je prošlosezonskom.

- Sanchez Pizujan je sjajan stadion i uvijek se radujemo igranju na njemu. Nas se proglašava favoritima uoči prvog kola, ali činjenica je kako Sevilla već godinama radi odličan posao. Redovito prodaju svoje najbolje igrače i na njima zarađuju dobar novac, a u isto vrijeme redovito su kompetitivna momčad. Ne očekujem lak posao u Andaluziji, jer i mi imamo novih lica u kadru koja se još nisu u potpunosti uklopila, a imamo i nekoliko važnih izostanaka - najavio je otvaranje prvenstva veznjak Raul Garcia iz Atletica.

Problemi na koje se referirao Raul Garcia odnose se na lakše povrijeđene Adriana i Martina Demichelisa, no niti jedan od njih ni zdrav ne bi konkurirao za mjesto u prvih 11. Demichelis je ovog ljeta pristigao iz Malage, a prije nego li je zabilježio službeni nastup u Atleticovom dresu već se priča o njegovom odlasku u Manchester City kod bivšeg trenera Pellegrinija.

Domaćem treneru Emeryu u posljednji trenutak zbog ozljede je otpao stoper Carriço kojeg na travnjacima neće biti minimalno jedan i pol mjesec. Njegovu poziciju preuzet će Fazio koji je prošle sezone redovito bio član udarne postave. Francuski napadač Kevin Gameiro imao je problema s ozljedom tijekom priprema, no danas je u kadru, ali ne i od prve minute na terenu. Prednost je dobio Carlos Bacca koji je u pripremama igrao odlično. Osim Carriça za nastup ne konkuriraju niti Cala i Cristoforo, te vrlo bitni Fernando Navarro. U subotu je za Sevillu potpisao Vicente Iborra iz Levantea, ali teško je očekivati da će on danas zaigrati.

Prognoza:  Sevilla - Atletico Madrid  Tip: Više od 2,5 golova

Sevilla je možda slabija nego prošle sezone, ali Unai Emery od svoje filozofije neće odustati, a ona je apsolutno napadačka. Otkad je prošle sezone Bask preuzeo Sevillu, andaluzijski je klub počeo bilježiti znatno bolje rezultata, no ono što je još bitnije za ovu okladu počeo je igrati atraktivan i napadački nogomet. Istina, ove sezone nema Alvara Negreda, te još nekih napadačkih „vedeta“ Seville, ali po mom skromnom mišljenju i dalje se radi o ofenzivno potentnoj momčadi. Ivan Rakitić je ostao u sastavu, a došli su još i Marko Marin, Carlos Bacca, te Kevin Gameiro i ja vjerujem kako će Sevilla i dalje igrati na gol više. Možda utakmice Europske lige protiv podgoričke Mladosti nisu pravo mjerilo, no u ostalim se susretima vidjelo kako Sevilla igra napadački.

S druge strane imamo Atletico iz Madrida koji je ostao bez Falcaa, ali koji je po meni ostao iznimno napadački moćan. Brazilac Diego Costa eksplodirao je već prošle sezone, a sada su tu još i David Villa, te Leo Baptistao, također napadački iznimnih mogućnosti. Davidu Villi Sevilla je inače omiljena „meta“. Radi se o klubu kojem je zabio najviše golova u karijeri, čak 14, a učinak će htjeti podebljati danas. Na ruku će mu ići i otvoreni gard domaćeg sastava.

Koeficijenti za više golova kreću se iznad koeficijenta 2 što je po meni odlično. Razlog su pretpostavljam gostujuće utakmice Atletica koji je znao odigrati defenzivnije izvan Vicente Calderona, ali danas moramo uzeti u obzir i domaćina, te njegov način igre. Ulog neka bude srednji, predlažem tri jedinice, ponajviše iz razloga što se radi o prvom kolu, pa većinu zaključaka donosimo temeljem predsezone.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"