Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tip dana: Rostov bez najjačeg igrača Džjube na Lokomotiv

Tip dana: Rostov bez najjačeg igrača Džjube na Lokomotiv
1

Lokomotiv Moskva se pojačao 'raspadom' Anžija, dok Rostov seriju teških utakmica započinje bez prvog strijelca i najboljeg igrača Džjube, koji je zabio 7 od 12 golova

VIDEO

Lokomotiv je u posljednjem kolu došao do tri vrlo bitna boda na gostovanju kod Tereka u Groznom. Kada su svi već mislili kako će se bodovi podijeliti, u 92. minuti utakmice ukazao se Alexander Samedov te zabio jedini gol na utakmici. Lokomotiv je tom pobjedom još jednom pokazao kako pod vodstvom Leonida Kučuka ove sezone cilja na ozbiljan rezultat.

- Terek je igrao dosta organizirano, uspješno su zatvarali naše napade tokom čitavog susreta. Na kraju smo ukupno imali svega tri prilike, no i samo jedna realizirana je bila dovoljna za pobjedu - rekao je Leonid Kuchuk na konferenciji za medije nakon utakmice u Groznom.

Svoje sljedeće protivnike u Lokomotivu shvaćaju jako ozbiljno. Znaju da to što je Rostov u vrhu nije samo slučajnost. Gosti imaju najjači napad lige i Lokomotivu neće biti lako.

- Rostov trebamo shvatiti krajnje ozbiljno. Oni su ekipa koja ima vrlo dobrog trenera, a i fizički su dosta jaki - prokomentirao je Alexander Samedov.

Domaćin će u današnjoj utakmici biti bez samo jednog igrača, vratara Guilhermea, no u klubu je već neko vrijeme Ilya Abaev koji se pokazao kao i više nego adekvatna zamjena. Također, spomenut ćemo kako se momčadi pridružio i Lassana Diarra iz Anžija.

Rostov je u posljednjem kolu dostigao svoj vrhunac. U domaćoj utakmici s Volgom su se mučili u prvom poluvremenu, no kad su načeli protivnika golovi su išli kao na traci. Na koncu se Rostov zaustavio na brojci četiri te se tom pobjedom popeo na vrh ljestvice (u subotu ih je opet prestigao CSKA).

- U prvom je poluvremenu utakmica bila ravnopravna.  U drugom smo pak započeli sjajno, odigrali smo poluvrijeme koje je po meni bilo najbolje otkad sam ja u Rostovu. Čestitam momcima na vrhunskoj izvedbi - izjavio je Miodrag Božović nakon prošle utakmice.

Nema dvojbe o tome da Rostov ima sjajan učinak i gol razliku, no svakako treba istaknuti to da su igrali samo sa slabijim protivnicima. Sada im slijede tri teška gostovanja, Lokomotiv, a zatim dva u Khimkiju, da bi se nakon toga vratili kući i ugostili Zenit. U te četiri utakmice saznat ćemo koliki je zapravo domet Rostova. Realno, najviše čemu se oni mogu nadati je borba za Europu, a i tu će ih konkurencija brzo sustići.

- Protiv Lokomotiva imamo priliku dokazati da nismo bez razloga tako uvjerljivo startali u sezonu. Obje momčadi žele tri boda, a tko će do njih doći ćemo saznati u ponedjeljak navečer - kaže veznjak Rostova Timofey Kalačev.

Rostov bi imao ogromne šanse u ovome susretu kad bi bio kompletan, no na kraju ipak nije. Artem Džjuba se ozlijedio na treningu, bio je upitan, no najnovije vijesti kažu da ga čeka dva do tri tjedna pauze. Bez njega će Rostov u ovom teškom periodu biti osakaćen i praktički upola slabiji. Na njegovo mjesto vjerojatno će uskočiti Jan Holenda, no on nikako ne može potpuno nadomjestiti taj izostanak.

Uz Džjubu, problema je zadnjih dana imao i desni bek Kamil Agalarov, no budući da se ne radi o toliko bitnom igraču, o njemu nema nikakvih novih informacija.

Prognoza: Lokomotiv Moskva -  Rostov tip:  1

Rostov je bez Džjube, a to je ovom Rostovu kao da im fali pola momčadi, što sa igračkog, što sa psihološkog aspekta, jer je Džjuba u ovoj sezoni zabio čak sedam od 12 golova Rostova. Teško će se bez njega moći nositi s Lokomotivom koji pod Kučukovim vodstvom igra sve bolje, a koji je odnedavno jači za Mubaraka Boussoufu, a od prošlog tjedna i za Lassanu Diarru. Gosti su odigrali neke odlične utakmice, no treba u vidu imati i raspored, sve su to bile ekipe koje su slične njima. Sada im slijede četiri teška susreta u kojima će teško osvojiiti više od boda-dva, ako i toliko. Razmišljao sam o mnogim kombinacijama za okladu protiv Rostova, no na kraju ću se odlučiti na najobičniju jedinicu uz prosječan ulog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom