Obavijesti

Sport

Komentari 48

Tko bi u Hrvatskoj trebao pucati slobodnjake? Krama zabio kao svi ostali igrači u reprezentaciji

Tko bi u Hrvatskoj trebao pucati slobodnjake? Krama zabio kao svi ostali igrači u reprezentaciji

U posljednjih šest godina Ivan Perišić i Luka Modrić za klubove u prvenstvima nisu zabili niti jedan gol iz slobodnih udaraca, Josip Juranović zabio je tri, a Andrej Kramarić čak šest

VIDEO

Andrej Kramarić fenomenalno je s dvadesetak metara zakucao Bayernu iz slobodnjaka, Josip Juranović jednakom preciznošću zabio je Bochumu i nagnali su nas na jedno pitanje: Zašto njih dvojica ne izvode slobodne udarce u reprezentaciji? Zašto Andrej Kramarić, ako je jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u "ligama petice", ne izvodi kod Zlatka Dalića? Zašto su ta mjesta rezervirana?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

Golovi iz slobodnih udaraca u hrvatskoj reprezentciji prava su rijetkost. Stoga ih nije teško zapamtiti. Sjećamo se Darija Srne protiv Švedske i Lihtenštajna, Ivana Rakitića protiv Makedonije, Luke Modrića protiv Slovačke, kad se lopta odbila od zida, pa Perišić protiv Senegala, također uz pomoć zida... Dok je igrao, slobodnjaci su bili rezervirani za Darija Srnu, no otkad se umirovio, tu je dužnost preuzeo Rakitić, a potom Modrić i Perišić.

Hrvatska ima dobrog izvođača slobodnjaka

Inače, bivši kapetan Srna za reprezentaciju je zabio čak sedam golova iz slobodnih udaraca, a iza njega je Ivan Rakitić, koji je zabio tri. Od aktualnih igrača, najviše je zabio Ivan Perišić, dva, dok je jedan zabio Luka Modrić. I to je to.

No Hrvatska ima itekako dobrog izvođača slobodnih udaraca, štoviše, čak je po postotku uspješnosti među pet izvođača u "ligama petice", a to je Andrej Kramarić.

Da, Krama je za Hoffenheim zabio šest golova iz slobodnih udaraca, dva protiv Mainza, te po jednom protiv Freiburga, Schalkea, Herthe i Bayerna. Udaljenost je bila između 20 i 25 metara, a Krama je majstorski prebacio zid.

- Vježbam li? Ha, povremeno, ništa specijalno. Moram dodati malo gasa, nemamo baš puno slobodnjaka u ligi - kaže kroz smijeh Kramarić.

Ne samo u Hoffenheimu, Krama je zabijao i u HNL-u, u dresu Lokomotive. Izvrstan je izvođač, a u "ligama petice" ispred njega su samo četvorica. Za uzorak su uzeti igrači koji su zabili najmanje pet golova iz slobodnih udaraca. Ispred Krame su Antoine Griezmann, Angel Di Maria, James Ward-Prowse i Sergej Milinković-Savić. I to je to, samo četvorica.

Modrić i Perišić u klubovima nisu prvi izvođači

U posljednjih šest godina Ivan Perišić za klubove u prvenstvu nije zabio niti jedan gol iz slobodnih udaraca, a imao je šest pokušaja. Luka Modrić triput je u Realu iz slobodnih udaraca gađao gol i nije pogodio niti jednom. Nije to veliki broj pokušaja, ni kod Ivana ni kod Luke jer u klubovima nisu prvi izvođači. 

U Hrvatskoj slobodne udarce izvode Luka Modrić i Ivan Perišić, ovisno s koje strane i iz koje udaljenosti. No ne bi bilo loše da izbornik Zlatko Dalić na popis izvođača uvede i Andreja Kramarića, koji je zabio najviše od svih hrvatskih reprezentativaca. Jer po slobodnjacima nismo baš među najboljima, od samostalnosti zabili smo ih točno 20, a polovicu su zabila dvojica igrača koja više ne igraju za reprezentaciju...

Nipošto ne bismo trebali zaboraviti ni na Bornu Barišića koji često u Rangersima podsjeća kako finu lijevicu ima, a nedavno je krasan gol iz slobodnjaka zabio i njegov konkurent na poziciji lijevog beka, Borna Sosa.
 

 

POGLEDAJTE VIDEO: BRUNO PETKOVIĆ ZAIGRAO ŠAH 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović za 53 sekunde u drugom poluvremenu zabio golčinu!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Vidović je zabio sjajan gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem