Obavijesti

Sport

Komentari 30

Tko će biti u prvih 11 Turske? Inan je mozak, Turan zvijezda

Tko će biti u prvih 11 Turske? Inan je mozak, Turan zvijezda
1

Devet od najavljenih 11 igrača turske reprezentacije započelo je prošlu sezonu u turskoj ligi, a tamo je već sedam godina Ante Kulušić koji je za 24sata analizirao svakog posebno

VIDEO

Među najvećim poznavateljima turske reprezentacije je Ante Kulušić. Nekadašnji stoper Šibenika već je sedam godina u Turskoj, kapetan je Genclerbirligija, pa je idealan sugovornik kad treba analizirati udarni sastav Turske, u kojem čak osam igrača igra u domaćoj ligi. Do nedavno je i deveti bio tamo, radi se o Buraku Yilmazu koji je na polovici sezone preselio iz Galatasaraya u Peking. Kulušić naglašava da je momčad individualno nešto slabija u obrani, no kolektivna obrana najveći je forte Turske, uz bezbroj rješenja u prekidima.

Volkan Babacan

Golman Istanbula, a ne nekog od većih klubova, no probio se od druge lige do reprezentacije, izgurao je Demirela, Kivraka i Zengina s gola. Slaba strana mu je neiskustvo.

Mehmet Topal

Inače je veznjak, ali kod Fatiha Terima igra stopera. Iskusan je i zahvalan igrač, Terim mu iznimno puno vjeruje. To što nije klasični stoper čini ga malo mekanijim, ali zato zna često zabiti.

Hakan Balta

On je nešto kao Joe Šimunić jer je lijevi bek i stoper istodobno. Dobro igra glavom, ima i dobru tehniku, no nije brz. Jedini je igrač Galatasaraya u zadnjoj liniji, ostali su u Feneru.

Gokhan Gonul

Jako ofenzivan desni bek, ali istodobno je malo “tanji” u obrani. Perišić je tu u velikoj prednosti, ali Terim ga sasvim sigurno neće ostaviti jedan na jedan nego će ga timski braniti.

Caner Erkin

Godinama igra lijevog beka za Fenerbahče, ali ove sezone nije se naigrao jer nije bio među miljenicima trenera. Fantastičan je u centaršutovima s poludistance, u obrani mu treba pomoć.

Selcuk Inan

Mozak je ekipe. Glavni pokretač svih akcija, vrhunski je u prekidu, pa je svaki faul protiv Turske kao pola gola. Vrlo je inteligentan, igra u oba pravca i igrač je za najveće klubove.

Ozan Tufan

Ovaj je 21-godišnjak najveće iznenađenje. Terim ga voli, nije igrač koji je brz ili posebno opasan, nije neka ekstraklasa, ali zna igrati. Više je za defenzivni dio igre u veznoj liniji.

H. Calhanoglu

Sve se zna o njegovim udarcima. Jedan je od rijetkih koji ne igraju u turskom prvenstvu, ali sezona u Bayeru za njega je bila jako dobra. U reprezentaciji je donio kvalitetu više.

Oguzhan Ozyakup

Iako ima 23 godine, već je pun iskustva jer je bio i u Arsenalu. Igra polušpicu, uvijek se ubacuje iz drugog plana i ima ogroman radijus kretanja. Možda i najzaslužniji za naslov Bešiktaša.

Arda Turan

Uzor nacije, najveći igrač današnjice u Turskoj. Za reprezentaciju uvijek igra još i bolje nego za klubove, čak i kad je u lošem danu, jednim svojim potezom može sve riješiti. Zvijezda.

Burak Yilmaz

Sličan je kao Mario Mandžukić jer stalno pritišće, a malo mu treba za gol. Nepoznanica je jer je pola sezone bio u Kini. Sigurno će početi, no Cenk Tosun bi s klupe mogao biti opasniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući