Obavijesti

Sport

Komentari 20

Uefa i 24sata odlučili: Jorginho je najbolji nogometaš Europe!

Uefa i 24sata odlučili: Jorginho je najbolji nogometaš Europe!

Finalisti za igrača godine su bili Jorginho, N'Golo Kante i Kevin De Bruyne, no nijedan od navedenih nije bio na ceremoniji u Istanbulu. Za pobjedu Jorginha presudni su bili i momčadski uspjesi

VIDEO

Jorginho je nogometaš godine po Uefi i 24sata! 

Kao i zadnji put, 24sata su i ovaj put dala najviše bodova igraču koji je naposljetku bio pobjednik. Radi se o Jorginhu. 

%3Cscript%20async%20src%3D%22https%3A%2F%2Fplatform.twitter.com%2Fwidgets.js%22%20charset%3D%22utf-8%22%3E%3C%2Fscript%3E

Veznjak Chelseaja i talijanske nogometne reprezentacije do te je nagrade ponajprije došao velikim momčadskim uspjesima. Za Chelsea je u Premier ligi bio najbolji strijelac, a u svibnju 2021. godine osvojio je Ligu prvaka pobjedom 1-0 protiv Cityja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ceremonija Uefe u Istanbulu

Pokretanje videa...

Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu VIDEO

Na ovogodišnjem Euru bio je ključni kotačić momčadi Roberta Mancinija. U polufinalu protiv Španjolske zabio je odlučujući penal koji je Italiju odveo u finale, a na toj utakmici briljirao je u defanzivnom segmentu igre s osam presiječenih lopti. Na Europskom prvenstvu držao je prvo mjesto u količini pretrčanih kilometara (86,6 km ukupno) i broju vraćenih posjeda (46). Bio je drugi po broju uspješnih dodavanja iza Aymerica Laportea s 497 od 529 pokušaja (93 posto uspješnosti). Iznudio je i najviše prekršaja, čak 19, i presijekao najviše lopti u posljednjih 10 Europskih prvenstava otkad se ta statistika mjeri. Čak 25 presiječenih lopti imao je Jorginho i tako je 'skinuo' dosadašnji rekord Marcela Desaillyja s 24. Zbog svega toga bio je i u najboljoj momčadi natjecanja.

- Ne mogu biti tamo, ali želim reći da sam jako sretan zbog ove nagrade. Zahvalio bih se svima koji su dali doprinos da se ovo dogodi. Veliko hvala od srca svima koji su mi pomogli, od obitelji i prijatelja  do navijača, suigrača, trenera... Hvala i onima koji nisu vjerovali u mene, oni su me motivirali da radim još napornije pa im hvala. Šaljem zagrljaje svima - rekao je pobjednik.

U 18 sati počela je ceremonija na kojoj se bira i nogometaš godine. Na toj ceremoniji koja se održava u Istanbulu nalazio se tek jedan hrvatski medij, a to su upravo 24sata. Naš predstavnik Elvir Islamović tek je jedan od trojice Hrvata koji je birao kome ide ova prestižna individualna nagrada. Druga dvojica su Zlatko Dalić i Damir Krznar, međutim, niti jedan od njih nije bio u Istanbulu.

Najbolja golmanica sezone u Ligi prvaka je Sandra Panos, a najbolji golman sezone u Ligi prvaka je Edouard Mendy.

- Zahvaljujem se treneru i klubu, stožeru i mojim golmanski trenerima te naravno, mojoj momčadi. Čast je primiti ovu nagradu i žao mi je što nisam u Istanbulu. Hvala i svima navijačima i nadam se da će nam ova sezona donijeti emocije koje dolaze sa zajedničkim druženjem - rekao je Mendy.

Obrambena igračica LP je Irene Paredes, nogometašica PSG-a, a u muškoj konkurenciji to je Ruben Dias, igrač Cityja.

Paredes se zahvalila svima koji su glasali za nju, svojoj obitelji i partnerici Luciji.

Najbolji veznjak Lige prvaka je N'Golo Kante, a veznjakinja je Alexia Putellas. Putellas je osvojila i nagradu za nogometašicu godine.

- Jako sam sretna što sam zaradila nagradu. Zahvalila bih se trenerima i momčadi koji su mi omogućili ovakvu sezonu, a moram spomenuti i ostale kandidatkinje, pogotovo Lieke i Jenni... Ovo je pobjeda cijelog kluba, velik je uspjeh što je ovoliko igračica Barcelone nominirano za ove nagrade uvijek. Idemo po još - rekla je nogometašica Barcelone.

Najbolji napadač Lige prvaka u sezoni 2020/21 je Erling Haaland, a najbolja napadačica je Jennifer Hermoso.

Trener godine u ženskom klupskom nogometu je Lluis Cortes, a u muškom nogometu je najbolji trener Thomas Tuchel.

POGLEDAJTE VIDEO: Naš predstavnik prije ceremonije u Istanbulu

U Istanbulu nisu niti trojica finalista kojima su stroga pravila oko pandemije korona virusa upropastila dolazak. Finalisti su Kevin De Bruyne, Jorginho i N'Golo Kante. S obzirom da navedeni trojac igra u Engleskoj, a Turska je na crvenoj listi, u slučaju da su otišli u Istanbul po povratku bi morali ići u karantenu.

- Turski ljubitelji nogometa sanjali su vidjeti Ronalda ili Messija ovdje, mnogi bi se okupili kako bi ih na trenutak vidjeli, ali oni nisu čak ni ušli među tri najbolja. Zatim su se nadali da bi mogli vidjeti nekog od trojice finalista ili barem nekog drugog poznatog nogometaša u izboru, ali niti oni nisu došli. Nažalost, takva je situacija - rekao nam je turski novinar koji također sudjeluje u izboru.

Dio ceremonije izvlačenja bili su bivše zvijezde Chelseaja Srbin Branislav Ivanović i Ganac Michael Essien. Bilo je tu nekih velikih imena koji su došli na ždrijeb ispred svojih klubova, poput Olivera Kahna ispred Bayerna, Van der Sara za Ajax te Franca Baresija ispred Milana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'