Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sada se sve zna: Hrvatice protiv domaćina Danske za broncu!

Sada se sve zna: Hrvatice protiv domaćina Danske za broncu!

Hrvatska će za treće mjesto na Europskom prvenstvu igrati u nedjelju u 15.30 protiv Danske koja je izgubila (27-24) od Norveške koja će, pak, u borbu za zlato od 18 sati "protiv Francuske"

Favoritkinje za zlatnu medalju, Norvežanke, pobijedile su Dankinje (27-24) u drugom polufinalnom dvoboju i osigurale si nastup u 18 sati u nedjelju protiv Francuske, koja je u ranijem terminu pobijedila Hrvatsku

Pokretanje videa...

Modrić i Duvnjak čestitali rukometašicama 01:00

Dankinje su odlično ušle u utakmicu. Nakon uvodnih prednosti (1-0, 2-1) Norvežanki, vodstvo su držale do 40. minute utakmice, ali više od toga nisu mogle. 

Izbornik otkrio razlog poraza: 'Valjda je svima jasno da je ovo milijun posto iznad očekivanja'
Izbornik otkrio razlog poraza: 'Valjda je svima jasno da je ovo milijun posto iznad očekivanja'

Domaće predstavnice na poluvrijeme su otišle s tri gola prednosti (13-10) i tako su postala prva ekipa koja je na ovom Euru zabila više golova od Norveške u jednom poluvremenu, a moglo je biti i četiri da Kristiansen dalekometnim projektilom nije smanjila rezultat u posljednjoj sekundi prvog dijela.

EHF Euro Women

Dankinje su golom otvorile nastavak i imale respektabilnu prednost uoči ostatka utakmice, ali Norvežanke su 'ubacile u brzinu više' i s četiri gola u nizu vratile polufinale na početak. Ne baš početak, jer je ipak samopouzdanje u tim trenucima bilo na norveškoj strani.

Ne može se reći da se Norvežanke nisu 'nudile', ali Dankinje su ostale bez snage i ideje i u konačnici Norveška (17-10 u drugom dijelu) je ta koja je bila bolja i pobijedila u skandinavskom dvoboju. 

EHF Euro Women

Najbolja u pobjedničkoj ekipi bila je Nora Mork sa šest golova iz devet pokušaja, Oftedal je zabila četiri, kao i Dale koja je svoje golove u mreži spremala u trenucima kad se 'lomila' utakmica. 

U domaćoj ekipi najviše golova zabila je Bidstrup (sedam), ali u drugom poluvremenu nedostajalo je podrške suigračica.

U nedjelju će protiv Francuske Norvežanke tražiti osmo zlato na Europskim prvenstvima. Dosad su na 13 odigranih Eura čak deset puta bili u finalu, ovo će im biti 11.

Danska će, pak, na Hrvatsku u 15.30. Svakako da će lakše biti povijesnu medalju tražiti preko Danske, nego Norveške, ali Hrvatska će i u tom susretu biti 'otpisana'. Upravo tamo leži naša šansa.

Cure, nema tuge. I bronca će biti vaše zlato u ovoj danskoj bajci
Cure, nema tuge. I bronca će biti vaše zlato u ovoj danskoj bajci
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo, polufinale 20.30 , Herning
Danska
23 : 27
Norveška
Sortiranje događaja
60'

Krajjjjjj... Danska nije uspjela zadržati prednost s poluvremena (13-10) i Norveška će još jednom u borbu za europsko zlato, a nama šalju domaćine u borbu za brončanu medalju.

56'

Daleee. Norvežanke su na četiri gola prednosti četiri minute do kraja utakmice. Iako su Dankinje vodile na poluvremenu, Norvežanke su opravdale nadimak 'europskih kraljica' i zasluženo će u finale.

55'

Nakon što je Norveška prvi put u susretu došla do dva gola prednosti, u sljedećem je došla i do trećeg. Ima li nade za Dankinje?

52'

Norveška prvi put u današnjoj utakmici dolazi do dva gola prednosti. Dankinje smanjuju, ali Solberg u sljedećem napadu vraća na plus dva za favorizirane Norvežanke. 

Jensen je pozvao minutu odmora kako bi uputio svoje cure za samu završnicu dvoboja. Kako sad izgleda, s Danskom ćemo u borbu za broncu.

47'

Odlična obrana na obje strane parketa. Nervoza je sve prisutnija kako utakmice odmiče kraju. Norveška je digla nivo svoje igre, ali Dankinje se ne predavaju

Komentari 13