Obavijesti

Sport

Komentari 13

Senzacionalna Braga izborila finale protiv Porta u Dublinu

Senzacionalna Braga izborila finale protiv Porta u Dublinu
12

Dobili smo finaliste ovogodišnje Europske lige, a u Dublinu će igrati Braga, koja je kod kuće slavila nad Benficom, te Porto, koji je izgubio od Villarreala, ali ide u finale

VIDEO

Sjajna Braga izborila je svoje prvo europsko finale i portugalski dvoboj u Dublinu 18. svibnja, jer je s druge strane Porto protiv Villarreala, iako je izgubio 3-2, također čekirao karte za Irsku. 

Utakmica Brage i Benfice donijela otvorenu borbu za finale. Domaćini su od početka napadali, a u 19. minuti su i zabili. Nakon prekida i izvođenja kornera s lijeve strane, najviši u skoku bio je Custodio koji glavom pogađa za vodstvo. Čini se da su ostvarili cilj, i s golom u gostima (prva utakmica završila je 2-1) Braga je u finalu. 

Benfica je nakon gola počela napadati, a četiri minute prije kraja regularnog dijela poluvremena zatresla se stativa. Saviole je bio tek na 10-ak metara od gola, ali lopta nije htjela u mrežu. Pa ni nakon odbijanca. 

Benfica se nije predala ni u drugom dijelu. Pokušavali su preko Coentraa, Gaitana i Cardoza, no sve udarce je zautavljao Roberto.

Villarreal se oprostio unatoč pobjedi

Villarreal se hrabro borio i hrabro 'poginuo'. Tako bismo mogli opisati uzvratnu utakmicu Europske lige na El Madrigalu protiv Porta. Portugalci su imali 5-1 prednost iz prve utakmice i sve ostalo bila je samo formalnost. 'Žuta podmornica' nabasala je na Falcaa i suigrače i dalje nije mogla. Iako je Villarreal ovaj uzvrat dobio 3-2, pobjeda mu je samo utjeha. Ostali su nepobijeđeni na domaćem travnjaku. 

Nada Španjolaca 'razbuktala' se nakon prvog gola Canija nakon asistencije Cazorle u 22. minuti.

Činilo se kako će Porto imati posla, no gol koji je Villarreal primio u 42. minuti bio je za svaku pokudu. Hulk je bio sretne noge, nakon što je iz velike daljine pucao prema golu. Lopta je pogodila Soriana koji joj mjenja smjer i vara svog golmana. Činlo se kako prvi finalist već može pakirati kofere za Dublin, no onda je sredinom drugog dijela uslijedio obrat.

Na samom početku drugog poluvremena 'zgromio' ih je Falcao u 48. matiravši Lopeza i postigao svoj 16 gol u Europskoj ligi čime je srušio 15 godina stari rekord Jürgena Klinsmanna. U Bayernovoj šampionskoj sezoni 1995/96, koja je završila pobjedom u finalu Kupa UEFA-e nad Zidaneovim Bordeauxom, njemački je centarfor zabio 15 golova.

No, domaćini se vraćaju u 75. minuti, Capdevila je poravnao na 2-2. Španjolac je pucao iskosa, a lopta je bila neobranjiva. Za pobjedu Španjolci su preko Rossija s 11 metara zabili za 3-2, no to je bilo to. Do finala im je trebalo zabiti još četiri gola, što je bilo nedostižno.

Polufinale Europske lige

Villarreal - Porto 3 - 2 (Cani 17', Capdevila 75', Rossi 80'-11 metara/Hulk 42', Falcao 48')

Braga - Benfica 1 - 0 (Custodio 19')

Finale, 18. svibnja, Dublin

Porto - Braga

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju