Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tko je Jannik Sinner? Izbacio je Đokovića na putu do prve GS titule, osvojio je turnir u Umagu

Tko je Jannik Sinner? Izbacio je Đokovića na putu do prve GS titule, osvojio je turnir u Umagu
4

Sinner je godinama u vezi s talijanskim modelom Marijom Braccini (22), ali svoju vezu čuvaju u strogoj tajnosti. Nisu baš poznati ni detalji o njegovoj obitelji, a trenutačno je Talijan 'težak' oko 12 milijuna eura

VIDEO

Jannik Sinner (22, ATP 4.) pobijedio je Danila Medvjedeva (27, ATP 3.) u finalu Australian Opena u senzacionalnom preokretu 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 i 6-3 za tri sata i 43 minute igre.

Australian Open

Time je mladi Talijan osvojio prvu Grand slam titulu u karijeri, dok je Medvjedev drugi put u karijeri 'prosuo' veliko vodstvo od dva seta u finalu Grand slama. To mu se dogodilo i u finalu Australian Opena 2022. protiv Rafaela Nadala.

Sinner je drugi GS prvak rođen u 21. stoljeću

Sinner je jedan od najvećih teniskih talenata današnjice, a u to je u nedjelju uvjerio cijeli svijet. Pobjedom protiv Medvjedeva ušao je u ekskluzivno društvo tenisača s Grand slam titulom. Talijan je tek drugi tenisač, nakon Carlosa Alcaraza, koji je rođen u 21. stoljeću i ima Grand slam titulu. Upravo u njima dvojici ljubitelji tenisa vide nasljednike Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera. 

Talijan je na veliku scenu kročio 2020. godine. Te je godine prvi put ušao u top 40 na ATP listi, a došao je i do tada najvećih pobjeda karijere protiv Stefanosa Tsitsipasa i Davida Goffina.

Australian Open

Osvojio je i prvi turnir na ATP razini u Sofiji. Već iduće godine izborio je prvo Masters 1000 finale u Miamiju, gdje je izgubio od Hurkacza.

Sinner je osvojio naslov u Umagu

Sinner je 2022. osvojio samo jednu titulu, u finalu ATP turnira u Umagu pobijedio je Carlosa Alcaraza, dok je prošle godine osvojio četiri titule, uključujući i prvu Masters 1000 titulu.  U Australiji je igrao u formi života, a na putu do titule je prekinuo Đokovićev niz od 33 pobjede na Australian Openu. 

Australian Open

Sinner je tako uz Stanislava Wawrinku jedini tenisač koji je osvojio titulu u Umagu i na Australian Openu. Talijanu je tri godine trener bio Luka Cvjetković, trener iz Rijeke.

Kakav je na terenu, takav je i izvan njega. Sinner je tip koji ne obožava biti u središtu pažnje. Na terenu je miran, ne razbija rekete, ne pretjeruje u proslavama i pravi je primjer kako bi se jedan sportaš trebao ponašati.

Australian Open

Rodio se u kolovozu 2001. u malom gradu San Candidu na sjeveru Italije. Odrastao je u skromnim uvjetima, njegovi roditelji živjeli u raskošu. Ima brata Marka, ali nije puno detalja poznato o privatnim životima obitelji Sinner. 

U vezi je s influencericom

U vezi je s atraktivnom Marijom Braccini (22), koja se bavi modelingom i poznata je influencerica. Ipak, svoju vezu čuvaju u strogoj privatnosti, rijetko se zajedno pojave u javnosti i ona ne dolazi često na njegove mečeve.  

Njezin Instagram profil nije otvoren za javnost, a Sinner rijetko objavljuje njihove zajedničke fotografije. Bliski članovi njegove obitelji također nemaju običaj dolaska na njegove mečeve.

Australian Open

Iako mu je tek 22 godina, Sinnerovo bogatstvo procjenjuje se na 12 milijuna eura, dok će za titulu na Australian Openu zaraditi još tri milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika