Obavijesti

Sport

Komentari 42

Tko je reli vozač koji je poginuo u Zagorju? Lani kritizirao uvjete u Hrvatskoj, izgubio i suvozača

Tko je reli vozač koji je poginuo u Zagorju? Lani kritizirao uvjete u Hrvatskoj, izgubio i suvozača
4

Prošle je godine završio četvrti, a ovu je sezonu fantastično započeo. Poginuo je kraj Lobora na privatnom testiranju, otkrio je šef Svjetske automobilističke federacije

VIDEO

Tragične su vijesti stigle uoči WRC Croatia Rally utrke. Tijekom održavanja trening vožnje Irac Craig Breen (33) izletio je sa staze i poginuo u Golubovcu kraj Lobora na lokalnoj cesti 2201.

Pokretanje videa...

Poginuo Craig Breen 02:19

Breen je udario prednjim lijevim krajem u drveni stup i preminuo na mjestu. Vijest o smrti potvrdila je i njegova momčad Hyundai. Suvozač James Fulton prošao je bez ozljeda.

"Hyundai je duboko tužan što mora potvrditi da je vozač Craig Breen izgubio život u nesreći na treningu za hrvatski reli. Suvozač James Fulton je neozlijeđen u incidentu koji se dogodio malo nakon podneva. Hyundai upućuje najiskreniju sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i brojnim navijačima. Nećemo davati dodatne komentare u ovom trenutku", napisali su na Twitteru.

Lobor: U nesreći na testnoj vožnji za WRC poginuo vozač

"U ime FIA-e izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena nakon njegove smrti tijekom nesreće na privatnom testiranju. Naše misli i molitve su s njegovim voljenima i Rally zajednicom u ovom teškom trenutku", napisao je predsjednik Svjetske automobilističke federacije Mohammed ben Sulayem.

Breen je rođen 1990. u Irskoj i vožnja mu je bila u krvi. Sin je Raya Breena, državnog prvaka Irske u reliju. Već s devet godina počeo se baviti kartingom, a sa 17 relijem. 

Užas na WRC treningu: Poginuo Craig Breen. Poznati irski reli prvak zabio se autom u stup
Užas na WRC treningu: Poginuo Craig Breen. Poznati irski reli prvak zabio se autom u stup

Brzo je napredovao kroz razne serije, a 2012. je napredovao u S-WRC prvenstvo. Međutim u lipnju se morao suočiti s teškom nesrećom na reli utrci na Siciliji. Breen je izgubio kontrolu nad vozilom, a u nesreći je poginuo njegov suvozač Gareth Roberts, dok je Breen preživio.

Jedan od najboljih vozača

Breen je odlično ušao u novu sezonu WRC Rally1 klase, inače najekskluzivnije kategorije u svijetu relija. Završio je drugi na švedskom reliju s 18 sekundi zaostatka za pobjednikom Ottom Tänäkom. 

Zadnji dan FIA WRC Croatia Rally 2022. SS18 brzinac Zagorska Sela - Kumrovec

U Zagreb je došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne lanjske utrke u Hrvatskoj. Prošle je godine završio na četvrtom mjestu na hrvatskom reliju koji se dijelom vozio po teškoj magli.

- Sretan sam što sam uopće došao do kraja. To su bili najlošiji uvjeti koje sam vidio u životu. Ništa nisam mogao vidjeti, dobro pa me suvozač upozoravao što me čeka. Vidljivost je bila 10-15 metara. Doduše, uživao sam - rekao je tad.

Ove godine utrka će se, od 20. do 23. travnja, voziti u pet hrvatskih županija. S Craigom u mislima.

Prva smrt nakon 17 godina

Inače, u WRC reliju nije bilo pogibije vozača još od 24. ožujka 2006., kad je Nijemac Jörg Bastuck stradao u katalonskom reliju. Breen je 20. član reli posade koji je preminuo na događaju koji ima veze s relijem. Sve prethodne smrti dogodile su se na samoj utrci, a ovo je prva na testiranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'