Obavijesti

Sport

Komentari 74

Rekorder i repka bez pobjede, ali mi im još nismo dali ni gola

Rekorder i repka bez pobjede, ali mi im  još nismo dali ni gola
1

Portugal na ovom Europskom prvenstvu nije pobijedio nikoga, no nije ni izgubio. U osminu finala probili su se s tri remija i gol razlikom 4-4. No, raspucao se Cristiano Ronaldo

VIDEO

Optimisti iz hrvatskog kuta gledanja bi rekli: Portugal nikoga nije pobijedio na ovom Europskom prvenstvu. O istoj reprezentaciji pesimist bi dodali: Od nikoga nisu ni izgubili.

Da, to je Portugal na ovom Europskom prvenstvu. U osminu finala prošli su s tri remija i gol razlikom 4-4. Najprije ih je šokirao Island s 1-1 u prvom kolu. Drugo kolo donijelo im je remi s Austrijom bez golova, a u trećoj su šokantnoj utakmici remizirali s Mađarima odigravši 3-3 što im je u osmini finala donijelo Hrvatsku. 

I dok Portugal doista ne izgleda dobro na ovom Europskom prvenstvu, Vatrene bi moglo zabrinuti što se u posljednjoj utakmici raspucao Cristiano Ronaldo. U prvih 180 minuta nikako nije mogao zabiti, no Mađarma je zabio dvaput i postavio dva rekorda.

Postao je prvi nogometaš sa 17 nastupa na europskim prvenstvima, prestigavši francuskog braniča Liliana Thurama i nizozemskog golmana Edwin van der Sara, koji imaju po 16 odigranih utakmica.

Ujedno, Ronaldo je postao i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je gola zabio na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Ako to nije dovoljno upozorenje Hrvatskoj, onda bi bilo dobro pogledati malo i u povijest međusobnih utakmica. Hrvatska i Portugal igrali su međusobno triput i sva tri puta Hrvatska je izgubila. Bilo je to na Euru 1996. godine (0-3), te u prijateljskim utakmicama 2005. (0-2) i 2013. (0-1).

Brojke kroz povijest su na strani Portugalaca, no dojam s ovog Eura debelo ide u korist Vatrenih. Vrijeme je da i oni jednom padnu. Pravi dan za to je subota u 21:00 sat.

A evo i statistike Portugala na Euru: Pucaju sa svih strana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti