Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tko se igra u Alpineu? Napustio ih Alonso, oni objavili da dolazi Piastri: Mi se nismo dogovorili!

Tko se igra u Alpineu? Napustio ih Alonso, oni objavili da dolazi Piastri: Mi se nismo dogovorili!

Imamo važeći ugovor za 2023., a imamo i opciju produžiti ga i za 2024., rekao je šef Alpinea, ali očito stvari nisu baš tako jednostavne s obzirom na posljednje objave Piastrija na društvenim mrežama

VIDEO

Tek što su preboljeli odlazak Fernanda Alonsa u Aston Martin te objavili da će Španjolca u 2023. za upravljačem zamijeniti talentirani Oscar Piastri, u Alpineu su doživjeli novi šok, jer je 21-godišnji Australac putem društvenih mreža objavio da neće sljedeće godine voziti za ovu francusku momčad u formuli 1.

- Saznao sam da je Alpine F1 bez mog pristanka izdao priopćenje u kojem se navodi da ću voziti za njih sljedeće godine. To je pogrešno, jer nisam potpisao ugovor s Alpineom za 2023. Neću voziti za Alpine sljedeće godine - napisao je u svojoj objavi talentirani australski vozač koji je bio u statusu pričuve i testnog vozača za ovu sezonu.

Bahrain Grand Prix - Race - Bahrain International Circuit

Piastri je produkt Alpineove vozačke akademije u koju je stigao 2019., nakon što je osvojio naslov u Formula Renault Eurocupu. Australac je sljedeće sezone bio najbolji u redoslijedu vozača u Formuli 3, da bi 2021. osvojio prvenstvo u Formuli 2. Piastriju su u francuskoj momčadi namijenili ulogu drugog vozača, uz Francuza Estebana Ocona koji je u momčadi od 2020. i trenutačno se nalazi na osmom mjestu u redoslijedu Svjetskog prvenstva formule 1.

U utorak ujutro vođa Alpinea Otmar Szafnauer je na konferenciji za medije potvrdio da je do razlaza s Alonsom došlo zbog toga što se nisu mogli dogovoriti oko duljine novog ugovora. Alpine je nudio jednogodišnji ugovor s opcijom za 2024., dok je Španjolac želio jamstvo da će barem dvije godine moći sjediti za upravljačem u momčadi kojoj je 2005. i 2006., dok se još natjecala pod imenom Renault, donio dva naslova svjetskog prvaka.

Poznato je, pak, da je Piastri pregovarao s McLarenom oko mogućeg budućeg angažmana. S druge strane, Szafnauer tvrdi da je momčad prema Australcu ispunila sve ugovorne obveze te da postoji ugovor i za buduću suradnju.

- Imamo važeći ugovor za 2023., a imamo i opciju produžiti ga i za 2024. - izjavio je šef Alpinea.

Prema Piastrijevoj objavi na društvenim mrežama, čini se da u njegovom taboru ne misle tako i da je njegova budućnost u Formuli 1 vezana za neku drugu momčad.

POGLEDAJTE VIDEO: SAŠA MATIĆ O KOVAČIĆU I VIDI 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica