Sport

Komentari 0

Tko želi igrati košarkašku Ligu prvaka, dobit će milijun kuna

Tko želi igrati košarkašku Ligu prvaka, dobit će milijun kuna

U cilju razvitka HT Premijer lige te klubova koji bi igrali europska natjecanja koje naš Savez službeno podržava, HKS se odlučio za financijsku injekciju kao znak motivacije

Sezona hrvatske košarke je završila dramatičnom finalnom serijom u kojoj je Zadar slavio protiv Splita i osvojio prvu titulu prvaka Hrvatske nakon 13 godina!

A sada se vraćamo klasičnim problemima domaće košarke. Kvalifikacijski turnir za OI tek što nije počeo, a izbornik Veljko Mršić i dalje ne zna koje će sve igrače imati na raspolaganju budući da Hrvati dobro kotiraju u NBA ligi. 

Čak nije ni kritična situacija kada je reprezentativni ciklus izvan sezone pa ne mogu igrati 'tek' igrači iz NBA lige ako im prolaze u doigravanju, no što kada kvalifikacije igraju usred sezone? Hrvatska je, većim dijelom, limitirana na igrače iz domaćeg prvenstva budući da Hrvati koji igraju Eurokup ili Euroligu ne mogu doći pomoći svojoj reprezentaciji.

Kako prevenirati neuspjeh hrvatske košarke? HKS smatra da je potrebno podići kvalitetu HT Premijer lige te usmjeriti klubove na europska natjecanja. Kako će to napraviti? HKS je rezervirao milijun kuna za klub koji se odluči participirati u košarkaškoj Ligi prvaka (BCL), s time da će lobirati za direktan ulazak, bez kvalifikacija, no isto bi se moglo ishoditi za jedan od tri prvoplasirana kluba HT Premijer lige.

Treća utakmica prvenstva Hrvatske, KK Split - KK Zadar

No, to nije sve. HKS je rezervirao još milijun kuna za potporu klubovima koji ne igraju natjecanja koja HKS službeno ne priznaje. U slučaju da se nijedan od tri prvoplasirana kluba ne odluči za igranje Lige prvaka, oba bi se milijuna raspodijelila klubovima.

Najčitaniji članci