Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Tom Walsh obranio je naslov kraj fontana u zadnjem hicu!

Novozelanđanin Tom Walsh s hicem karijere 21.62 metra slavio je na Memorijalu Ivan Ivančić kraj zagrebačkih fontana. Richards je bio drugi, a Bukowiecki treći...

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1 komentara

Dan uoči otvaranja Hanžekovićevog memorijala na stadionu Mladosti, kraj zagrebačkih fontana u natjecanju koje nosi naziv Memorijal Ivana Ivančića, u čast legendarnom treneru Sandre Perković, Ivane Brkljačić. Edisa Elkasevića, Valentine Srše..., nastupili su najbolji svjetski bacači kugle.

Naslov je obranio prošlogodišnji pobjednik Novozelanđanin Tom Walshrezultatom karijere i hicem od 21.62 metra. Drugi je bio Jamajčanin O' Dayne Richards s hicem od 21.29 metara, a treći je završio 18-godišnji Poljak Konrad Bukowiecki s novim svjetskim juniorskim rekordom (20.78 metara). 

Najbolji hrvatski predstavnik bio je Nedžad Mulabegović s 19.80 metara.

- Sjajno je bacati u Zagrebu, dvaput sam bio ovdje i dvaput pobijedio. Sjajna večer za mene. Bilo je napeto, pobijedio sam u zadnjem hicu i idem slaviti - rekao je Walsh.

Asmir Kolašinac, koji je na prošlogodišnjem natjecanju kraj fontana nakon srebra rekao da su mu uzeli zlato jer je iz Srbije, poveo je u prvoj seriji s hicem od 20.25 metara. Walsh ga je ubrzo skinuo s prvog mjesta bacivši kuglu 20.60 metara. Stipe Žunić tražio je formu, no u trećoj seriji bacio je tek malo preko 19 metara. 

No zato je briljirao Tom Walsh s hicem od 21 metra. Novozelanđanin je bio u vodstvu dok ga nije skinuo sjajni Richards s hicem od 21.05 metra. Nedžad Mulabegović bio je jedini hrvatski predstavnik koji je ušao među najboljih osam. Richards je bio sve bolji, s hicem od 21.29 metara bio je ispred ostalih. Bacio je Richards rukavicu u lice prošlogodišnjem pobjedniku Tomu Walshu. A ovaj je odgovorio u zadnjem hicu. Walsh je bacio 21.62 metra i obranio naslov u Zagrebu.

Ove godine nije bilo bacačica kugle zbog preklapanja termina s mitingom u Berlinu. Projekt menadžerica Hanžeka Ivana Brkljačić objasnila je kako je bilo tehnički neizvedivo složiti kvalitetnu startu listu u Zagreb pa su tu disciplinu skinuli s programa i sredstva preusmjerili u druge discipline.

Kugla, muški, Memorijal Ivan Ivančić

  • Walsh (Novi Zeland) 21.62 m
  • Richards (Jamajka) 21.29 m
  • Bukowiecki (Poljska) 20.78 m
Naši partneri pišu
Message